Patronii de baruri și restaurante din Italia, protest împotriva exploziei prețurilor la energie: "Toți pun facturile în geam. Costurile s-au triplat"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patronii de baruri și restaurante din Italia se revoltă împotriva creșterii prețului energiei electrice și a gazului prin afișarea facturilor la ferestrele locațiilor lor. "Riscă să scoată din afaceri 90 de mii de întreprinderi", spun antreprenorii italieni, împovărați de facturile uriașe pe care le au de plătit, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

Transparența este cel mai bun mod de a te apropia de oameni și acest lucru este valabil atât în Parlament, cât și la bar. 'Facturile în vitrină' este inițiativa pe care asociațiile de consumatori, Aduc și Uniunea Națională a Consumatorilor, precum și Confcommercio-Fipe au propus-o proprietarilor de baruri, cafenele și restaurante: să le arate clienților facturile de electricitate și de gaz pentru a justifica creșterile de preț la croissante și cafea.

Proprietarii de baruri și restaurante din Italia se confruntă cu majorări uriașe ale costurilor facturilor pentru energie. Cifre uluitoare în comparație cu cele din 2021. "Costurile s-au triplat", explică ei. Prin urmare, unii proprietari au ales să se alăture inițiativei Fipe "Facturi în vitrină", afișând în interiorul spațiilor lor costurile din 2022 în comparație cu facturile din anul precedent.

Vezi și: Un român din Italia a înnebunit când a văzut cât este factura la curent: A scos o foarfecă și și-a amenințat fiul și soția, apoi a spart totul în casă

Proprietarul pizzeriei Funky Gallo din Casalmaggiore (Cremona) a fost cel care a lansat această „modă“. „Gata cu creșterea prețurilor la energie, acum să ne afișăm cu toții facturile“, este manifestul său. Pentru a avertiza clienții cu privire la creșterea inevitabilă a prețurilor la  serviciilor oferite și pentru a protesta față de valoarea ultimelor facturi la electricitate și gaz, restauratorii au recurs la acest gest de transparență.

Patronii de baruri și restaurante din Italia, protest împotriva exploziei prețurilor la energie

 

Invitația vine chiar de la Fipe - Confcommercio din localitate, care în ultimele zile le-a cerut membrilor săi să expună clienților ultimele lor facturi record..

Printre primii care s-au alăturat în Brescia a fost taverna Ai Bianchi, deținută de antreprenorul Mino Dal Dosso, care postase deja pe rețelele de socializare factura unuia dintre localurile sale de pe lacul Garda, în Padenghe: pentru o lună de activitate, o factură de gaz și electricitate de 27 de mii de euro.

Te-ar putea interesa și: Patronul unei companii din Italia, îngenuncheat de factura la gaze: un milion de euro! Creștere cu 800% față de aceeași perioadă a anului trecut

"În lipsa unei intervenții imediate pentru a amortiza impactul creșterilor de energie și gaze, micile întreprinderi din turism și terțiar se vor trezi plătind în următoarele 12 luni o maxi-factură de 11 miliarde de euro, cu aproximativ 8 miliarde mai mult decât în precedentele 12 luni", au declarat pentru Il Giornale di Brescia de la Confcommercio. 'O înțepătură nesustenabilă, care riscă să ducă la falimentul a 90 de mii de activități pentru un total de 250 de mii de locuri de muncă', apreciază ei.


Acum nu mai rămâne decât să așteptăm să vedem dacă invitația va fi acceptată de comercianții din Brescia și din împrejurimi. Ceea ce este sigur, potrivit asociației profesionale, este că majorarea ar putea să se răsfrângă direct asupra buzunarelor clienților. "Deocamdată, prețurile pentru public nu au fost încă actualizate, dar va fi necesar să le ajustăm în sus".

„Toți pun facturile în geam. Costurile s-au triplat“

 

Astfel, în Piazza Cola di Rienzo, barul Piccolo Diavolo afișează la tejghea rezumatul furnizării de energie electrică: 'Costurile au crescut de la 2.316 la 6.945 de euro cu un consum neschimbat ' spune Martina Pinci, 22 de ani, în timp ce servește două beri. ' Joi, am organizat un protest cu lumânări aprinse și lămpi neaprinse pentru a face lumină asupra acestor creșteri. Ne luptăm cu adevărat.

Restaurantul 'Angelino' din Forumul Imperial s-a alăturat și el, afișându-și facturile de gaz: 'În iulie 2021 totalul de plătit era de 2 741 de euro, un an mai târziu de 6 871 de euro, ținând cont de TVA-ul care acum este de 5% și anul trecut de 22% - explică proprietarul Angelo Giraldi, 42 de ani'. 

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel