Patronul unei companii din Italia, îngenuncheat de factura la gaze: un milion de euro! Creștere cu 800% față de aceeași perioadă a anului trecut

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Francesco Franzese, directorul general al "Fiammante", una dintre cele mai renumite și mai bine vândute mărci de sos de roșii din Italia, își arată factura de gaz pentru luna trecută. Cifra este exorbitantă: va plăti 978 de mii de euro, adică puțin sub un milion. Pentru aceeași perioadă din 2021, când a lucrat chiar mai multe zile, a achitat 120 de mii de euro.

Francesco Franzese, directorul general al "Fiammante", arată superfactura de gaze din 2022 după majorări. Aproape un milion de euro. Dar în această super factură se regăsește, de asemenea, o mare parte din prețul ridicat al gazelor, care a crescut vertiginos de la criza care a urmat conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Franzese se referă pe Facebook la viitoarele alegeri generale din 25 septembrie și la criza companiilor pentru care, în opinia sa, mediul politic nu ar face suficient:

„În timp ce politicienii noștri se luptă pentru un scaun fierbinte, antreprenorii sunt lăsați singuri în mijlocul junglei energetice. Pentru 15 zile lucrate în iulie, trebuie să plătesc o factură la gaz de 978 de mii de euro, față de aproximativ 120 de mii de euro anul trecut (pentru 20 de zile de muncă). Nu era mai bine să mergem la mare?“, se întreabă retoric și dezamăgit antreprenorul italian.

Patronul unei companii din Italia, îngenuncheat de factura la gaze: un milion de euro!

 

Îi răspund o mulțime de oameni, cu păreri diferite, dar cu o singură certitudine: în septembrie, întoarcerea din vacanță va fi marcată de creșteri de prețuri pentru toată lumea. 

Massimiliano, de la Cava DeiTirreni, scrie: "Este aceeași situație pentru toate industriile de conserve. Acum va fi rândul lor să crească prețurile de cinci-șase ori. Un pachet de piure de roșii de la 0,50 euro va ajunge la 3 euro ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat".

"Domnule Franzese, orice ar fi nevoie, vă compătimesc și vă invit să nu renunțați. Nu va fi ușor de acum înainte, dar compania pe care o conduceți este o excelență și o binefacere pentru teritoriul nostru aflat în criză economică. Rezistați", scrie un alt utilizator.

Creștere cu 800% față de aceeași perioadă a anului trecut

 

Pentru Fanpage.it, directorul general al Fiammante a explicat că, în mod evident, super-factura nu l-a luat prin surprindere: proiecțiile indicau deja creșterea substanțială, care în august, a prezis el, va fi și mai mare, având în vedere că industria conservelor lucrează foarte mult în această perioadă.

Franzese a explicat că nu doar prețul gazului este în creștere, desigur, ci toate materiile prime în cascadă. Atât de mult încât prețul de consum al unui piure de roșii a crescut de la 0,80 la 1,20/ 1,30 euro. În prezent, obiectivul fabricii de conserve "La Fiammante" este de a-și păstra angajații și fermierii de la care se aprovizionează. Este vorba - între lucrătorii direcți și cei induși - de aproximativ 800 de locuri de muncă.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel