Patriarul rus Kiril le cere soldaţilor să apere Rusia, o ţară care "iubeşte pacea"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patriarul rus Kiril le cere soldaţilor să apere Rusia, o ţară care  iubeşte pacea
Patriarul rus Kiril le cere soldaţilor să apere Rusia, o ţară care iubeşte pacea

Patriarhul Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a ţinut duminică o slujbă pentru soldaţi, în care le-a cerut să îşi apere ţara "aşa cum numai ruşii pot" să o facă, în contextul în care Moscova îşi continuă campania militară din Ucraina, informează Reuters.

În cadrul unei slujbe ţinute la Catedrala Forţelor Armate, deschisă în urmă cu doi ani la Kubinka, în apropierea Moscovei, Patriarhul Kiril le-a spus unor militari, deopotrivă bărbaţi şi femei, că Rusia este o ţară care "iubeşte pacea" şi care a suferit mult din cauza războiului.

"Cu siguranţă nu căutăm războiul sau să facem ceva care le-ar putea dăuna altora", a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

"Însă am fost crescuţi de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Şi vom fi pregătiţi să o apărăm, aşa cum numai ruşii pot să îşi apere ţara", a adăugat el.

 

Patriarhul Kiril  consideră războiul un mijloc de apărare împotriva culturii liberale occidentale

 

În vârstă de 75 de ani, Patriarhul Kiril a mai făcut declaraţii de susţinere a acţiunilor militare ale Moscovei în Ucraina şi consideră războiul un mijloc de apărare împotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadentă, în special din cauza acceptării homosexualităţii.

Sprijinul său pentru intervenţia militară, în care au murit mii de soldaţi şi civili ucraineni, i-a deranjat pe mulţi membri ai Bisericii Ortodoxe din ţară, dar şi din biserici din străinătate subordonate Patriarhiei Moscovei.

La slujba sa de duminică, Patriarhul Kiril a mai afirmat că este îngrijorat în legătură cu oamenii afectaţi de acest conflict armat.

"Toţi aceştia sunt oameni ai Rusiei Sfinte. Sunt fraţii şi surorile noastre", a declarat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel