Parlamentul ucrainean afirmă că 117 copii au fost uciși în război

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Cel puțin 100 de copii au fost uciși și 155 au fost răniți, până la 22 martie, în urma invaziei armatei ruse, potrivit unor date publicat de Parlamentul ucrainean.

Parlamentul ucrainean a furnizat marți dimineață o estimare a numărului de copii care, în opinia sa, au fost uciși de la începutul războiului cu Rusia, la 24 februarie. Rada Supremă susține că 117 copii au murit și 155 au fost răniți până la 22 martie.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat în Kiev, în orașul Harkov din nord-estul țării și în Cernihiv, în nord.

Tot marți, Organizația Națiunilor Unite a estimat că, de la începutul războiului cu Rusia, în Ucraina au fost înregistrate 2.421 de victime civile, dintre care 925 de morți.

Conform UNHumanRightsUkraine, 75 de copii au fost uciși, iar 99 au fost răniți.

ONU admite că este posibil ca numerele reale să fie mult mai mari.

Mall-ul din Kiev unde se ascundeau soldați ucraineni, distrus de ruși în urma unei postări pe TikTok

 

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un bărbat care a postat pe internet un videoclip cu locația armatei din Kiev. Potrivit departamentului, trupele ruse ar fi putut folosi aceste informații atunci când au lansat atacul cu rachete asupra centrului comercial al capitalei, acolo unde se aflau forțele ucrainene. 

În noaptea de 20 martie, în cartierul Podolsky din Kiev, în urma unui tir de rachete, mai multe etaje ale centrului comercial și mașini din parcare au luat foc. Opt oameni au fost uciși în atac.

"Conștient sau inconștient, această persoană a lucrat ca observator pentru inamic. Facem un apel către toți cetățenii: nu publicați date despre echipamentele militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, instalațiile militare și rezultatele bombardamentului inamicului. Acestea sunt folosite de ocupanți atunci când plănuiesc bombardări suplimentare", se spune în mesajul Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Serviciul de Securitate al Ucrainei: TikToker, care a postat un videoclip cu locația armatei la Kiev, reținut

 

Serviciul le-a cerut ucrainenilor să transmită date despre desfășurarea trupelor ruse prin chat bot-ul „stop_russian_war_bot” și aplicația parteneră Bachu.info, care poate funcționa fără internet, scrie currenttime.tv.

Ministerul rus al Apărării a declarat că, în timpul bombardării unui centru comercial din Kiev, o baterie de sisteme de lansare multiplă ucraineană de rachete și o bază de muniție au fost distruse.

"Informațiile ruse au confirmat coordonatele poziției sistemelor ucrainene de lansare multiplă de rachete prin mai multe canale și au dezvăluit locația unui depozit cu muniție propulsată de rachete”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel