Parlamentul german a dezbătut drama prin care trec mii de românce în Germania: „Realitatea vieții lor nu are nimic de-a face cu Pretty Woman"

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cum pot politica și societatea să se ocupe corect de munca sexuală, în țările europene, acolo unde reprezintă o activitate legală? O audiere în parlamentul Germaniei are scopul de a oferi o imagine de ansamblu și, mai presus de toate, arată cât de puține soluții sunt bune în acest domeniu în care sunt implicate mii de românce. 

Descrieri precum cea a lui Liane Bissinger îi șochează pe mulți dintre parlamentarii din sala de plen a parlamentului din Germania. Doamna Bissinger este medic ginecolog în Munchen din Germania și are grijă de lucrătorii sexuali de ani de zile. Ea relatează despre starea în care se află multe femei, dar și bărbați și persoane trans pe care le tratează. „Realitatea vieții lor nu are nimic de-a face cu Pretty Woman sau cu studenta care lucrează ca escortă. Ei au adesea 150 de clienți pe lună, de cinci ori pe zi, corpul unei femei este folosit în toate modurile și au loc uneori și alte violențe oribile”.

Majoritatea prostituatelor din Austria sunt românce: Trei sferturi dintre ele sunt mame și una din șapte dintre ele este o bunică

Pe lângă problemele psihologice, prostituatele sufereau adesea de „consecințe de amploare ale infecțiilor” cauzate de leziuni în zona genitală, de la „leziuni permanente ale mușchiului sfincterian”, ceea ce face adesea imposibil ca femeile și bărbații să își țină scaunul. Majoritatea acestor femei provin din Europa de Est și încearcă să scape de sărăcia din țările lor de origine.

 

12 experți au oferit o imagine de ansamblu asupra situației prostituatelor 

 

La inițiativa Verzilor și a FDP, 12 experți au fost invitați în sala de plen a parlamentului de stat pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra situației prostituatelor din Bavaria. Acolo au vorbit foști și activi lucrători sexuali, dar și oameni de știință, un fost polițist și experți de la consiliere de specialitate.

Membrii Comisiei de Muncă și Afaceri Sociale au dorit să știe unde politica trebuie să facă îmbunătățiri pentru a reduce exploatarea lucrătorilor sexuali și pentru a le îmbunătăți semnificativ situația. „Faptul că aceasta este o problemă foarte complexă și cu mai multe fațete ar fi trebuit să devină rapid clar pentru toți cei care ascultă. Datele statistice insuficiente din Bavaria fac dificilă obținerea unei imagini de ansamblu asupra acestei zone”, se arată în inițiativa parlamentară. În timp ce Ministerul de Stat pentru Familie, Muncă și Afaceri Sociale a înregistrat 4.105 prostituate în 2020, asociațiile și centrele de consiliere presupun un număr semnificativ mai mare de cazuri neraportate. Numai în Nürnberg, centrul de consiliere Kassandra estimează că numărul prostituatelor este între 1.300 și 1.800.

Italia. Șase prostituate românce, capabile de câștiguri uriașe, în lockdown. Aduceau unei grupări 100.000 euro pe lună

Câte dintre aceste persoane pot fi atribuite prostituției din cauza sărăcie și câți exercită această profesie în mod voluntar? Exact această distincție trebuie făcută: „dacă o femeie este forțată într-un sistem mizantropic de exploatare totală de către traficanții de ființe umane din țări precum Ungaria, România sau Ucraina, sau dacă lucrează ca profesionist independent”.

 

15 prostituate au fost ucise numai în Bavaria în ultimii 20 de ani

 

Potrivit rețelei „Ella”, cel puțin 15 prostituate au fost ucise numai în Bavaria în ultimii 20 de ani. „Prostituția produce morți și orfani. Aceasta este viața noastră de zi cu zi”, a spus Viktoria K. de la rețeaua de prostituate din Wiesbaden.

Fostul șef al criminalității din Augsburg, Helmut Sporer, a denunțat și violența împotriva prostituatelor din Bavaria. El a relatat despre numeroasele victime ale traficului de persoane și despre faptul că aceste infracțiuni sunt mult prea rar pedepsite: „Sistemul actual produce întotdeauna noi victime și asta este iresponsabil”.

Zeci de românce ademenite și obligate să vină în Italia să se prostitueze: Rețeaua condusă de "Prințul", anihilată

 

„O țară fără bordeluri este ca o casă fără toaletă”

 

Inge Bell de la organizația Terre des Femmes presupune că „majoritatea covârșitoare” a femeilor care lucrează ca prostituate în Germania se confruntă cu „dificultăți și violență”. Ea a citat online comentariul unui client: „O țară fără bordeluri este ca o casă fără toaletă”. Această propoziție arată „că femeile și fetele care se prostituează sunt văzute ca vase de toaletă – dezumanizate”, a spus Bell. „Și asta nu trebuie să mai fie așa!”. Bell a susținut ca așa-numita „achiziție sexuală” să fie o infracțiune pedepsită - nu incriminarea prostituatelor ca înainte, ci a clienților.

Ruby Rebelde, președinta Hydra eV, un centru de consiliere pentru munca sexuală și prostituție, este ea însăși lucrătoare sexuală de mulți ani. Ea a criticat ceea ce a considerat „contribuții emoționante și scandaloase” din partea unora dintre vorbitorii anteriori. Raportarea adesea emoționantă pe această temă nu se bazează pe fapte. De aceea, Bavaria are nevoie de un consiliu științific consultativ care să examineze în profunzime munca sexuală. Este o problemă și faptul că politicienii „care nu au văzut niciodată interiorul unui bordel” elaborează o lege.

Româncă din Italia, vândută de iubitul său cu 10.000 de euro unei rețele de prostituție din Roma

Rebelde se referea la legea de protecție a prostituatelor care a intrat în vigoare la jumătatea anului 2017. Ar trebui să contribuie la crearea unor standarde minime pentru protecția și siguranța prostituatelor. De asemenea, a fost destinat să reducă crima organizată și traficul de persoane. Legea mai prevede că trebuie întocmit un raport cu privire la efectele acestuia. Cu toate acestea, această evaluare nu trebuie să fie transmisă Bundestag-ului până în 2025. Mult prea târziu în ochii multor politicieni și experți din parlamentul statului bavarez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel