Majoritatea prostituatelor din Austria sunt românce: Trei sferturi dintre ele sunt mame și una din șapte dintre ele este o bunică

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei sferturi dintre prostituatele din Salzburg, Austria, sunt românce, arată o statistică făcută de SPÖ Andrea Klambauer (NEOS). Totodată, trei sferturi dintre ele sunt mame și una din șapte dintre ele este o bunică.

Potrivit experților, costul ridicat al vieții și salariile slabe în sectorul cu salarii mici încurajează prostituția. Înainte de pandemia Covid, erau în jur de 500 de prostituate și dansatoare înregistrate în stat. Nu există cifre privind munca sexuală ilegală, informează jurnaliștii austrieci de la salzburg.orf.at.

Consilierii spun că facturile de utilități neplătite și chiriile mari le fac pe multe dintre femei, majoritatea românce, să ofere muncă sexuală. Înainte de pandemia Covid, existau 10.000 de lucrători sexuali în toată Austria. Printre cei afectați se numără și solicitanții de azil și au doar câteva oportunități legale de angajare pentru a câștiga bani.

 

Trei sferturi dintre ele sunt mame și una din șapte dintre ele este o bunică

 

Lucrătorii sexuali din Salzburg sunt în mare parte migranți, trei sferturi dintre ele sunt mame și una din șapte dintre ele este o bunică. Acesta a fost rezultatul unei solicitări a parlamentului de stat făcută de SPÖ Andrea Klambauer (NEOS), consilier de stat pentru femei. Femeile întrețin adesea mai mulți membri ai familiei cu veniturile lor în țările lor de origine. Aproape trei sferturi dintre femei provin din România, celelalte provin din Germania, Bulgaria, Ungaria, Slovacia sau Cehia.

În centrul de consiliere PiA pentru lucrători sexuali, femeilor li se oferă posibilitatea de a se reorienta profesional și de a ieși din prostituție. Acesta este de obicei un proces lung, care este și mai dificil de costul ridicat al vieții în Salzburg.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel