Parlamentul dezbate și votează moțiunea de cenzură depusă de PSD

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Florina Presadă
Sursa foto: Facebook @Florina Presadă

Parlamentul dezbate luni moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”. 

Parlamentul dezbate și votează moțiunea într-o ședință care începe la ora 14.00.

"Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara la depunerea moțiunii liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Recent, acesta spunea că „sunt suficiente voturi” ca moțiunea de cenzură să treacă. Marcel Ciolacu afirma că liderii ProRomânia, ALDE și PPUSL au declarat că deputații și senatorii acestor formațiuni vor vota în favoarea moțiunii de cenzură.

ALDE votează moțiunea de cenzură depusă de PSD „cu două mâini”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. „Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moțiunea PSD ar fi trebuie să se intituleze: Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia și că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale și parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituțional, ci și unul profund iresponsabil”, a scris duminică pe Facebook Florin Roman.

USR și PMP au anunțat că nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură, în timp ce UDMR a susținut că va decide luni cum va vota, cu toate că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spunea că „există cel puțin 1.000 de motive ca UDMR să voteze împotriva Guvernului”, însă există și contraargumente.

Anterior, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus la CCR sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel