Papa Francisc a sărutat o călugăriță: „Stai calmă, să nu muști” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Papa Francisc a avut o reacţie surprinzătoare, astăzi, când o călugăriţă i-a cerut un sărut. Suveranul Pontif a răspuns da, deşi abia după ce aceasta i-a promis să nu îl muşte, relatează Reuters.

Schimbul de replici a avut loc la începutul audienţei generale pe care papa Francisc o acordă săptămânal la Vatican. În timp ce păşea în sala în care îl aşteptau mii de oameni, o călugăriţă entuziasmată l-a întrebat pe papă dacă vrea să o sărute, strigând în italiană 'Bacio Papa!' (Un sărut, papa!).

Francisc i-a răspuns: 'Oh, (dar) tu muşti!', stârnind râsul celor din jur, adăugând apoi în glumă: 'Stai liniştită! Îţi voi da un sărut, dar stai calmă. Să nu muşti!'.

Călugăriţa i-a promis că nu îl va muşca, spunând 'Si' (da). Papa Francisc a sărutat-o apoi pe obrazul drept. Ca reacţie, călugăriţa a început să sară şi să strige: 'Grazie, Papa' (Mulţumesc, papa).

 

În ajunul Anului Nou, o femeie l-a scos din sărite pe Papa Francisc

 

În ajunul Anului Nou, o femeie mult prea insistentă l-a scos din sărite pe Papa Francisc. L-a apucat de mână, ca să-l țină pe loc, marți seară, când pontiful a vrut sa asiste la scena nașterii Domnului, din piața San Pietro. Spre mirarea celor din jur, Papa s-a zbătut ca să scape din strânsoare. Vizibil înfuriat de gestul femeii, a lovit-o de două ori peste mână, înainte să reușească, în sfârșit, să evadeze. Negru de supărare câteva clipe, și-a recăpătat apoi zâmbetul și s-a îndepărtat de mulțime.

A fost, totuși, un incident izolat. Cei aflați în piață i-au scandat numele și i-au urat "La mulți ani". Iar papa a mângâiat și a binecuvântat copii pe care părinții i-au luat în brațe, ridincându-i spre el.

Miercuri, sfântul părinte a admis că și-a pierdut răbdarea.

"De atât de multe ori ne pierdem cumpătul. Asta mi s-a întâmplat şi mie. Îmi cer scuze pentru exemplul prost pe care l-am dat", a spus Papa Francisc.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel