Opt persoane, la un pas de moarte. Migranții au fost scoşi din apele Dunării de poliţiştii de frontieră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Opt persoane, la un pas de moarte. Migranții au fost scoşi din apele Dunării de poliţiştii de frontieră
Opt persoane, la un pas de moarte. Migranții au fost scoşi din apele Dunării de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au depistat opt cetăţeni egipteni şi sirieni care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile pentru a intra ilegal în România din Serbia.

În data de 19.10.2021, în jurul orei 16.15, o patrulă a polițiștilor de frontieră de la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – județul Mehedinți, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat pe direcția km. flv. 881 o ambarcațiune pneumatică cu opt persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării.

La aproximativ 100 metri de malul românesc, cei opt bărbaţi au sărit în fluviul Dunărea, cotele apelor fiind scăzute, şi s-au îndreptat spre malul românesc, iar persoana care conducea ambarcaţiunea s-a întors la malul sârbesc. Imediat, un echipaj al Poliției de Frontieră a intervenit pentru aducerea în siguranţă a celor opt persoane la mal, totodată fiind anunţate autorităţile sârbe, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru identificarea conducătorului ambarcaţiunii.  

Ulterior, cei opt cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical.  În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Egipt și Siria, opt adulți, cu vârste cuprinse între 24 şi 61 de ani, care au părăsit teritoriul Serbiei încercând să intre fraudulos în România, cu ajutorul ambarcațiunii gonflabile condusă de un cetățean sârb. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Alte două familii din Afganistan, cu cinci minori, au traversat, ilegal, Dunărea, cu o barcă gonflabilă

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au depistat, ieri, la malul românesc al Dunării, două familii din Afganistan, formate din nouă persoane, printre care şi un copil în vârstă de un an, care au traversat fluviul cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile, cu scopul de a intra ilegal în România din Serbia.

În data de 18.10.2021, în jurul orei 08.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş-Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Cu ajutorul aparaturii de supraveghere a fost observată o ambarcaţiune cu motor care naviga spre malul românesc al fluviului Dunărea. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră pentru a face verificări. Astfel, la malul Dunării au fost depistaţi, într-o ambarcaţiune pneumatică, nouă cetăţeni străini, patru adulți şi cinci minori. 

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi s-a stabilit ca nu aveau probleme medicale, apoi la sediul sectorului, pentru verificări. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt membrii ai  două familii din Afganistan, patru adulţi cu vârste cuprinse între 26 si 49 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 1 şi 16 de ani.

În timpul procedurilor specifice, adulţii au declarat că au trecut ilegal frontiera cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel