Olguța Vasilescu: Nu sunt bani. Pot fi 7000 de greve!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a făcut o declarație îngrijorătoare la TVR. Aceasta a dclarat că bugetul de stat nu îşi permite creşteri salariale la nivelul de salarizare al medicilor.

'Toată lumea se compară cu medicii acum. Toată lumea vrea să crească la nivelul de salarizare al medicilor. Toată lumea vrea să crească direct pe grila din 2022. Bugetul de stat nu îşi permit aceste creşteri. Dacă ne permiteam aceste creşteri, puneam de la început, nu mai era nicio creştere etapizată. Puneam la toţi cât apare în căsuţa din 2022 şi era reglat, era perfect echilibrat sistemul. Dar este o lege a creşterilor salariale. Anul trecut am avut 22% creşteri în sistemul bugetar, pe medie. Anul acesta, fiind acest transfer al contribuţiilor, este cel mai greu an din punct de vedere al legii salarizării. Dar creşterile vor fi în perioada următoare. Bugetul de stat îşi permite să crească cu aproximativ 12 miliarde anual. Nu mai mult. Pot să fie 7.000 de greve. Este acelaşi lucru. Nu sunt bani mai mulţi. Singura excepţie pe care am făcut-o a fost pentru medici şi asistente direct în grila din 2022. Şi am mai făcut o excepţie pentru personalul didactic, care are de la 1 martie o creştere de 20%', a declarat OlguţaVasilescu, potrivit capital.ro.

Acesta a subliniat că ştie că sunt nemulţumiri în sistemul de sănătate, pentru că salariile nu au urcat pe grila din 2022 pentru toţi angajaţii, ci doar pentru medici şi asistente, însă şi pentru ceilalţi vor creşte gradual până în 2022, ca şi la restul bugetarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel