Olanda. Românca șefă din Red Light District poate primi clienți din nou: „Mi-a fost dor! Facem tot ce putem pentru a reduce riscul!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: tubantia.nl
Sursa foto: tubantia.nl

„Lucrătorii sexuali se pot întoarce la muncă”. Cu aceste cuvinte, premierul Mark Rutte a stârnit un val de emoție printre zeci de mii de prostituate din Olanda. 

Un reportaj tubantia.nl o arată în prim-plan pe românca șefă în cartierul Red Light District, Felicia Ana, în vârstă de 34 de ani, care lucrează în industria plăcerilor sexuale din Amsterdam de mai bine de zece ani, abia așteaptă să primească din nou clienți.

Multă vreme, viitorul Feliciei în Olanda a atârnat de un fir de păr. Datorită măsurilor de restricție din cauza pandemiei, nu a avut voie să primească clienți în ultimele luni. Sexul la un metru și jumătate distanță este imposibil, așa că nu a câștigat niciun ban românca. Cu greu și-a putut permite chiria și costurile fixe mari.

„Din fericire, am mai avut unele economii, dar eram foarte îngrijorată. Dacă apare o criză, aceasta este lovitura fatală pentru multe doamne din industria noastră”, a explicat Felicia.

 

Red Light District, transformat într-un cartier fantomă

 

Districtul Red Light, până de curând cea mai aglomerată zonă din Amsterdam, a fost transformat într-un cartier fantomă cu străzi pustii ca urmare a crizei. Mulți lucrători sexuali au plecat acum în țările natale, mai ales în Europa de Est.

„Au rămas fără bani și au trebuit să se întoarcă la familiile lor pentru a supraviețui acolo”, suspină Felicia. „S-au simțit lăsați de izbeliște. Aproape toate profesiile de contact aveau voie să înceapă din nou, cu excepția noastră”, mai povestește românca.

Felicia spune că știe că multe fete au muncit ilegal: „Este o realitate că au continuat în secret în ultimele luni. Cu cât această interdicție va dura mai mult, cu atât ilegalitatea va crește, cu toate consecințele ei”.

 

Felicia poate primi primii clienți din nou

 

În calitate de președinte al Red Light United, grupul sindicalist al lucrătorilor sexuali din districtul Red Light Amsterdam, a trimis o scrisoare Guvernului în care a acuzat lipsa de viziune și sprijin financiar. În cele din urmă, s-au obținut niște bani, dar nu suficient pentru a face față costurilor ridicate ale închirierii unei proprietăți.

Acum, după o insistență îndelungată, sfârșitul acestei situații rele se întrevede. Felicia poate primi primii clienți din nou, miercuri (1 iulie). Ea așteaptă cu nerăbdareacest moment. Dar, de asemenea, se simte inconfortabil, pentru că nu a putut face nimic de luni de zile: „Dar suntem pregătiți pentru asta. Am întocmit un protocol frumos cu diferite părți. GGD a analizat, de asemenea, acest lucru și și-a dat aprobarea. Chiar îmi era dor”.

 

 

 

Este important să verificați în avans dacă un client are reclamații, arată sursa citată. Dacă această verificare a fost efectuată în mod corespunzător în prealabil, nu există restricții. Nici măcar când vine vorba de anumite acțiuni sau poziții.

„Am solicitat RIVM sfaturi detaliate, care sunt pozițiile și care nu. Dar nu a existat nicio explicație suplimentară”, a glumit ieri Rutte, o prietenă de-a româncei.

Potrivit Feliciei, nu există într-adevăr restricții pentru ea, atâta timp cât totul se face în siguranță: „Oralul este permis, de exemplu, dar cu prezervativ”.

„Nu este atât de important pentru mine câți clienți am pe zi. Sunt fericită când am trei sau patru clienți care sunt buni. Prietenul meu mă sprijină în asta. El este fericit că mă pot întoarce la muncă. Și eu, pentru că oricum mi-a fost dor. Contactul intim cu oamenii este excelent”, a mai spus Felicia.

 

Felicia: „Eu voi folosi aceleași prețuri”

 

Românca nu se teme că se poate infecta cu corona. Protocolul prevede, printre altele, că lenjeria de pat este înlocuită după fiecare client. Potrivit Feliciei, purtarea unei măști nu este obligatorie: „Facem tot ce putem pentru a reduce cât mai mult riscul de infecție. Curățăm complet întreaga cameră după fiecare sesiune. Bineînțeles, există șansa că iei virusul, dar acest lucru este posibil și dacă vă aflați în Albert Heijn”.

Felicia nu se așteaptă ca prețurile să crească: „Eu voi folosi aceleași prețuri. Fiecare lucrător sexual din districtul Red Light este independent și își stabilește propriul preț, dar nu cred că doamnele vor cere mult mai mult. Trebuie să păstrăm prețul decent”.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel