Olanda. Doi români, călăi timp de 5 ani pentru zece românce: Răpite, bătute și forțate să se prostitueze

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi suspecți români, de 37 și 40 de ani, sunt judecați la Arnhem de ieri, după ce au fost aresați sub suspiciunea de proxenetism și trafic de persone.

 Cazul arată că industria sexului este încă susceptibilă la abuzuri în Olanda, potrivit presei europene. Cei doi suspecți români au fost arestați la Haga în octombrie anul trecut.Ei se află ân arest încă de atunci.

Printre victimele lor se numără femei tinere din România și Republica Moldova. Femeile au fost amenințate cu violența și forțate să practice prostituția. Unele dintre ele au reușit să fie salvate de polițiști, dare le-au salvat din spatele geamurilor roșii din Olanda, potrivit .gelderlander.nl.

Femeile au fost obligate să își vândă trupul pe stradă, sau prin intermediul rețelelor de socializare prin anunțuri, în orașe precum Arnhem, Nijmegen, Lelystad și Ede. Autoritățile au stabilit însă că o parte dintre victimele proxeneților au fost duse la muncă în Elveția și Irlanda.

Ele erau forțate ca, după întâlnirile cu fiecare client, să predea banii proxeneților. Infracțiunile au fost anchetate de Serviciul Public al Procuraturii (OM) între septembrie 2014 și februarie 2019. Olanda și România au cooperat la anchetă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel