Olanda. Ambasada României, anunţ privind călătoria persoanelor peste 13 ani: Se plică şi pentru cei vaccinaţi

Andreea Cosma |
Data publicării:
olanda_masuri_covid
olanda_masuri_covid

Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos a venit cu anunţ privind călătoria persoanelor peste 13 ani, care au acum au obligația de a prezenta un test negativ, chiar dacă s-au vaccinat anti-COVID-19.

"În atenția persoanelor care călătoresc din România în Regatul Țărilor de Jos

Cetățenii cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos au obligația de a prezenta un rezultat negativ al unui test molecular pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Regula se aplică inclusiv persoanelor vaccinate împotriva virusului corona.

Testul pentru infecția cu SARS-CoV-2 trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

să fie un test molecular tip NAAT (PCR, RT PCR, LAMP, TMA sau mPOCT); să fie emis într-una din limbile: engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză; să cuprindă numele și prenumele călătorului, în conformitate cu datele din pașaport; să conțină detalii despre laboratorul care a efectuat testul, precum și data efectuării acestuia.

Dacă rezultatul testului este mai vechi de 12h înainte de îmbarcare, dar nu mai mult de 72h, atunci cetățenii trebuie să prezinte și un test rapid (antigen sau LAMP - amplificare izotermă mediată prin buclă), efectuat cu maximum 4h înainte de îmbarcare.

Lista locațiilor din România unde pot fi efectuate teste rapide înainte de îmbarcare poate fi regăsită aici: https://www.netherlandsworldwide.nl/.../where-can-i-get-a.... Lista are caracter pur informativ și nu poate fi interpretată ca o recomandare a Ambasadei.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă dețin testele menționate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării", se arată pe pagina Ambasadei.

[citese si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel