Olaf Scholz vrea o coaliţie a SPD cu ecologiştii şi cu Partidul Liber-Democrat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) pentru postul de cancelar al Germaniei, a afirmat luni că ar vrea formarea unei coaliţii guvernamentale cu Alianţa '90 / Verzi şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP).

"Vom lansa foarte rapid negocieri cu partidele cu care vrem să formăm guvernul", a afirmat Olaf Scholz. Actualul vicecancelar al Germaniei crede, potrivit publicaţiei Die Welt, că scrutinul parlamentar a fost câştigat de Partidul Social-Democrat (SPD), de Alianţa '90 / Verzi şi de Partidul Liber-Democrat (FDP).

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, a obţinut 25,7% din voturi în scrutinul parlamentar, conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după numărarea a 76,6% din buletinele de vot.

Olaf Scholz, despre coaliție

 

Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, a obţinut 24,1%.

Conform datelor Comisiei Electorale Centrale, SPD va obţine 206 locuri în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, care are în total 735 de locuri. Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) va avea 196 de locuri în Bundestag.

Cele două formaţiuni vor avea nevoie de coaliţii pentru a forma viitorul guvern, potrivit Mediafax.

Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) a obţinut 14,8% din voturi (118 locuri în Bundestag), iar Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 11,5% (92 de locuri). Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) a obţinut 10,3% (83 de locuri), iar partidul Die Linke (stânga) 4,9% (39 de locuri).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel