Șoferii români protestează în Vama Nădlac

Şoferii care aşteaptă să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I protestează spontan, miercuri, claxonând şi huiduind, nemulţumiţi că sunt în continuare cozi mari, iar pentru parcurgerea procedurilor aşteaptă cel puţin trei ore.

Situaţia la Nădlac I este uşor îmbunătăţită faţă de zilele anterioare, pentru că sunt mai puţini cei care vin pe jos în ţară şi se înghesuie la punctele de control, dar se înregistrează în continuare coloane de maşini pe câţiva kilometri pe teritoriul ungar. Când sunt aproape de punctul de frontieră, şoferii claxonează insistent şi huiduie, nemulţumiţi că trebuie să aştepte câteva ore.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, miercuri la ora prânzului se aştepta aproximativ 180 de minute pe sensul de intrare, deşi au fost înfiinţate 17 puncte de control.

„La Nădlac I există şapte artere de intrare cu puncte de control, la care se adaugă 10 staţii mobile, rezultând 17 puncte de control doar la intrarea în ţară. Cinci staţii mobile sunt folosite exclusiv pentru traficul pietonal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei.

 

PTF Nădlac II nu este deschis traficului pentru autoturisme

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad, Dan Monoranu, a precizat, pentru AGERPRES, că se asigură măsurile de ordine publică, dar că nu au fost semnalate incidente care să necesite intervenţia forţelor de ordine.

Prin Nădlac I au intrat în România, de marţi ora 8,00 până miercuri ora 8,00, 4.000 de persoane cu 800 de mijloace de transport. În acelaşi interval, au ieşit din ţară 2.700 de persoane cu 750 de mijloace de transport.

Pe sensul de ieşire din România prin Nădlac I, călătorii au de aşteptat aproximativ 80 de minute pentru tranzitare.

PTF Nădlac II nu este deschis traficului pentru autoturisme, acest punct fiind rezervat traficului greu. Poliţia de Frontieră Arad precizează că Nădlac II este deschis ocazional, în funcţie de cum sunt deviate maşinile de pe teritoriul Ungariei, de către autorităţile acestei ţări. Totodată, decizia deschiderii traficului uşor depinde şi de numărul de automarfare existent la Nădlac II.

 

La frontiera cu Ungaria vor mai fi deschise alte cinci puncte de control

 

PTF Vărşand este deschis traficului uşor, iar timpul de aşteptare este de 10 - 15 minute, atât la intrarea în ţară cât şi la ieşire.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, declara, marţi seară, că la frontiera cu Ungaria vor mai fi deschise alte cinci puncte de control, fapt convenit cu omologul său ungar, în cadrul unei întâlniri avute la Budapesta. Şefii poliţiilor de frontieră din România şi Ungaria ar urma să aibă discuţii, miercuri, pentru punerea în practică a deciziei.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy