Șofer de TIR, replică ACIDĂ pentru viceprimarul PSD care i-a acuzat că "stau și învârt de un volan" (VIDEO)

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Un șofer român de TIR îi răspunde viceprimaruluic are a declarat la un post de radio că aceștia nu fac altceva decât să "învârtă de un volan". Șoferul îi invită pe ales să stea o jumătate de zi cu el în cabină, să vadă care este viața reală a unui șofer de TIR.

Viceprimarul PSD din Vulcan, Cristian Merișanu, a spus că șoferii de TIR "stau și învârt de volan, pentru 2.000 de euro." Un român a filmat un clip, în cabina de TIR, în care îi transmite viceprimarului un mesaj dur. 

Iată o parte din mesaj:

„Dacă acest filmuleț ajunge și la tine, te rog să vezi ce mai fac șoferii în afară de a învârti de volan. Nu știu ce faci tu din banii pe care îi iei. Aș vrea să te întreb ce faci tu de banii ăia pe care îi iei? Inclusiv de la oameni, inclusiv de la mine. Că normal ar cam trebui să arătați ce faceți pentru banii pe care îi primiți. Fac pariu că tu câștigi mai mult de 2.000 de euro. Dacă nu știi, un șofer angajat pe comunitate ia salariul minim pe economie, care știi foarte bine cât e.

În rest, șoferul primește o diurnă din care trebuie să trăiască. Tu, când pleci în delegație, banii de diurnă îi bagi în buzunar și îi duci acasă la nevastă și la copii? Nu cred. Cred că te lăfăi pe la restaurant, în hoteluri frumoase, cam asta cred că faci cu indemnizația. Un șofer primește banii ăștia și îi bagă în buzunar, nu ia nimic. Se dă jos la oală și își încălzește ceva de mâncare. Sau poate mănâncă doar conserve, nici nu apucă să își încălzească mâncare. Ca să nu mai zic că iarna trebuie să doarmă cu soba aia în nas, vara cu geamurile deschise, la 30-40 de grade...așa că de unde câștigă un șofer 2.000 de euro?

Eu te invit personal să vii să stai cu mine în cabină jumate de zi și să îmi spui apoi dacă un șofer face doar atât, să învârtă de un volan. Faceți voi joburi în țară să aibă lumea venituri, că eu nu o să mă întorc niciodată. Să nu mai trăiască oamenii de pe o zi pe alta, să stea lângă familie. Șoferii români își văd familia 2-3 luni pe an, adunat. Crezi că banii ăia sunt de ajuns să stai plecat o viață? Crezi că tinerilor le convine să stea plecați, să nu aibă niciun fel de viață?", i-a transmis șoferul Adrian Cătălin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel