Oana Stănciulescu: Nicolicea va fi ministru al Justiției peste câteva zile și nimic nu-i va opri

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Jurnalista Oana Stănciulescu este de părere că Eugen Nicolicea va fi ministrul Justiției până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Oana Stănciulescu consideră că PSD și ALDE au în continuare majoritate parlamentară pentru a-și putea vota noul cabinet Dăncilă, restructurat, cu Nicolicea ministrul Justiției.

"Sunt două variante în acest moment. Prima este ca președintele Klaus Iohannis să accepte atât revocarea lui Tudorel Toader, cât și cele două propuneri de ministru, ceea ce pare total improbabil. Cea de-a doua variantă este că PSD-ALDE va merge în Parlament cu restructurarea guvernului, în acest fel putând să-l ocolească pe președintelui Iohannis. Am auzit opinii potrivit cărora fie PSD n-ar avea timp să voteze restructurarea guvernului, fie n-ar avea majoritate pentru a-ș trece noul guvern. Eu cred că au și una, și alta. În primul rând, audierea din comisii va dura 2-3 ore, probabil marți sau miercuri, iar a doua zi va fi votul în plen. După cum s-a văzut la votul ultimel moțiuni simple depuse de Opoziție, coaliția PSD-ALDE are o majoritate, la limită, e adevărat, în plen. Deci nu cred că vor avea probleme în a-și vota noul cabinet Dăncilă, cu Eugen Nicolicea pe post de ministru al Justiției. De aici încolo nu va mai exista nicun obstacol pentru a se da ordonanțele de urgență dorite de Liviu Dragnea. Nimic nu-i va mai putea opri", a spus Oana Stănciulescu pentru stiridiaspora.ro.

Jurnalista mai spune că Tudorel Toader nu va pleca de la ministerul Justiției înainte să-și facă bilanțul, ocazie cu care probabil va dezvălui, mai direct, sau pe ocolite, și motivele plecării din guvern.

"Ceea ce va spune Tudorel Toader, dacă se va decide să vorbească, va fi muniție pentru președintele Iohannis în campania pentru referendum, dar și pentru opoziție. De altfel, cele mai rele lucruri despre ceea ce se petrece în PSD le-am aflat tot de la ei", a mai spus Oana Stănciulescu.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel