„O vom lua de la capăt”. Fost polițist român, căutat în Italia după amenințările la adresa fostei iubite și a fiicei sale de 6 ani: „Autoritățile nu fac suficient pentru a le proteja”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„O vom lua de la capăt”. Fostul polițist român, căutat după amenințările la adresa fostei iubite și a fiicei sale de 6 ani „Autoritățile nu fac suficient pentru a le proteja” FOTO: captură ilgazzettino.it
„O vom lua de la capăt”. Fostul polițist român, căutat după amenințările la adresa fostei iubite și a fiicei sale de 6 ani „Autoritățile nu fac suficient pentru a le proteja” FOTO: captură ilgazzettino.it

Fostul polițist român, care ar fi amenințat-o pe barmanița de care s-a despărțit și pe fiica acesteia, este căutat în Italia. 

Barmanița româncă cere ca fostul ei partener să ajungă la închisoare înainte ca el să o poată ucide, așa cum a promis că va face dacă nu se întoarce la el. Procurorul din Treviso, Italia, sugerează că prevederea este pe cale să se îndeplinească. Deoarece este „Code Red”, cazul este urmărit cu maximă atenție. Dar Ana (numele inventat de presa din Italia) trăiește în frică cu fiica ei de 6 ani. Românca de 32 de ani, barman în Treviso, a pus pe hârtie coșmarul în care este cufundată de peste un an: amenințările cu moartea, mașina arsă sub casă în urmă cu zece zile, avertismentul de joi. O geantă cu hainele fetei în care fostul ei partener a îndesat o cutie de pumnale.

Înscrisul de apărare al femeii, depus la Parchetul Treviso, se încheie cu o cerere foarte concretă: arestarea și măsura asiguratorie împotriva persecutorului ei, Ionuț Daniel Neculae, un compatriot de 36 de ani, fost polițist. „Urmărim cazul cu cea mai mare atenţie”, asigură procurorul din Treviso Marco Martani, care din motive evidente de secretizare în faza de cercetare preliminară nu intră în detalii. „Dosarul nu este închis într-un sertar”. Chiar joi, avocatul femeii, Aldo Pardo, se arăta indignat: „Autoritatea judiciară nu face suficient pentru a proteja această femeie și pe fiica ei de 6 ani”.

2. -imagine fara descriere- (o-vom-lua-de-la-capat--fostul-politist-roman--cautat-dupa-amenintarile-la-adresa-fostei-iubite-si-a-fiicei-sale-de-6-ani-autoritatile-nu-fac-suficient-pentru-a-le-proteja-2.jpg)

„Ce mai trebuie să se întâmple ca să-l aresteze?” O româncă din Italia trăiește cu frică pentru viața ei și a fetiței: „Am primit un avertisment macabru”

 

Anchetatorii încearcă să dea de urma românului

 

În luna martie a anului trecut, după diverse plângeri și o arestare în faptă, bărbatul a fost supus unui ordin de interdicție de apropiere, care ulterior a fost revocat. Între timp, barmanița se refugiase în România timp de trei luni pentru a scăpa de el. Acum două săptămâni, la întoarcere, era din nou pe urmele ei.

Procurorul Barbara Sabattini examinează cu atenție plângerile și numeroasele rapoarte ale poliției care au intervenit de mai multe ori la cererea femeii. Între timp, anchetatorii încearcă să dea de urma românului de 36 de ani, în condițiile în care, pe lângă faptul că este cercetat pentru urmărire, este și suspectul numărul unu în incendiul din 15 februarie. În acea seară, Citroenul C3 al româncei a fost ars și întreaga clădire în care locuiește a fost evacuată în miezul nopții.

3. -imagine fara descriere- (o-vom-lua-de-la-capat--fostul-politist-roman--cautat-dupa-amenintarile-la-adresa-fostei-iubite-si-a-fiicei-sale-de-6-ani-autoritatile-nu-fac-suficient-pentru-a-le-proteja-3.jpg)

În zilele următoare, un bidon de benzină și un cuțit au fost găsite într-o fermă abandonată, nu departe de locul incendiului. Dacă ar fi ale lui, ar fi dovezi copleșitoare. Cu atât mai mult în comparație cu mesajele intimidante pe care i le-a trimis cu o zi înainte.

Italia. Apel șocant pentru o româncă în mijlocul nopții. Femeia s-a trezit cu mașina în flăcări: „Fostul meu soț a făcut-o”

 

Fostul polițist este foarte atent ca să nu fie găsit

 

Însă, fostul polițist este foarte atent ca să nu fie găsit. În această escaladare a amenințărilor și a actelor de intimidare, de fiecare dată când barmanița a cerut intervenția poliției, fostul ei partener a reușit să scape. Fost polițist în România și cu o sentință definitivă în țara natală și mai multe precedente în Italia, ar fi reușit să construiască în Peninsulă o rețea de contacte. Oameni pe care se poate baza pentru a-și îndeplini strategia de teroare netulburat, în speranța că fosta iubită, mai devreme sau mai târziu, va ceda.

Fostul polițist continuă să stea pe lângă casa barmaniței: „Întoarceți-vă la mine: vă repar mașina. Renunțați la plângere și o vom lua de la capăt”. Acesta este tonul mesajelor cu care continuă să bombardeze femeia. Mesaje în care „te iubesc” se amestecă cu cele mai grave ofense. Pe 13 februarie, după un alt refuz de a reaprinde acea relație toxică, fostul polițist român a amenințat-o că o va stropi cu acid și că îi va arde mașina. Două nopți mai târziu, mașina a luat foc. Joi, avertismentul de rău augur. „Ce altceva trebuie să facă pentru a-l aresta?”, se întreabă Ana, îngrozită.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel