O româncă, de 28 de ani, însărcinată, a murit la o oră după internare, într-un spital din Iaşi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O tânără de 28 de ani a murit la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, la scurt timp după ce a fost consultată de medicul Doina Iancu. Femeia avea o sarcină oprită din evoluție și a ajuns la spital. În mai puţin de o oră, a murit fără a apuca să-și ia rămas bun de la soțul și copilul ei.

 

În momentul în care i s-a făcut ecografia, medicul a observat că sarcina de 20 de săptămâni era oprită din evoluție, așa că a fost trimisă la maternitate pentru o intervenție chirurgicală. Femeia a mers la spital, unde a fost dusă de urgență în sala de operații. La 10 minute, însă, după intervenție, femeia le-a mărturisit medicilor că nu mai poate respira cum trebuie.

”La 10 minute distanță de avort, pacienta a delivrat și placenta. Imediat au ajuns și analizele care ne-au arătat că era într-o tulburare profundă de coagulare și că practic ea nu mai avea factor de coagulare. Moașa spune că în momentul în care i-a făcut o injecție intramusculară, a început să-i curgă sânge. De gardă erau doi medici primari. Aceștia au hotărât că singura variantă de salvare a acestei femei ar fi să o bage în sala de operații. Au băgat-o în sala de operații, dar în timpul intervenției pacienta a făcut stop cardio-respirator la care s-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Spitalul a asigurat tot ceea ce se putea asigura pentru acest caz. Au fost folosite 10 flacoane de NovoSeven, un preparat foarte scump și foarte eficient în aceste cazuri. S-a folosit concentrat trombocitar, sânge, tot ceea ce am avut. Din păcate, partea de coagulare era atât de afectată încât pacienta a decedat”, a declarat dr. Bogdan Doroftei, director la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, pentru bzi.ro.

În ciuda eforturilor depuse de medici, aceștia nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața tinerei. Medicul care ar fi monitorizat-o pe parcursul sarcinii a mărturisit că nu i-a fost de fapt pacientă și că nu o cunoaște pe femeie. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost dus la Institutul de Medicină Legală (IML) din Iași pentru necropsie și urmează a se stabili cauzele decesului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel