O româncă, acuzată că și-a ucis iubitul italian, membru al clanului mafiot ‘Ndrangheta. Cristina ar putea sta ani grei la închisoare

Alexandra Curtache |
Data publicării:

O româncă este acuzată de uciderea iubitului ei. Autoritățile care se ocupă de caz se vor deplasa la Águilas, Spania pentru reconstituirea crimei presupusului mafiot Giuseppe Nirta.

Au fost multe nume suspecte, dar, în cele din urmă, luni, la Tribunalul Provincial a început procesul pentru uciderea prin împușcare a italianului Giuseppe Nirta - presupus membru al 'Ndrangheta', iubita sa, Cristina Elena T., fiind unica persoană responsabilă.

Citeste si: Spania. Românca ce și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, cere achitarea: Probele o contrazic - FOTO

 

Parchetul cere pentru inculpată pedepse, care însumează 26 de ani de închisoare, pentru presupusele infracțiuni de omor și posesie ilegală de arme. Femeia, de naționalitate română, se va prezenta marți, împreună cu avocatul său, Evaristo Llanos, care continuă să îi apere cu tărie nevinovăția.

 

Românca incriminează o altă persoană în locul ei

 

Românca se află în libertate condiționată și pune responsabilitatea crimei asupra lui Giuliano Velo, o veche cunoștință a forțelor și organelor de securitate ale statului, care a fost chiar încarcerat pentru presupusa sa relație cu această crimă, dar care a sfârșit prin a fi eliberat. Giuliano se afla în permisie în weekendul în care Nirta a fost ucis și a susținut că această permisiune a fost acordată în afara judecătorului de supraveghere a închisorilor.

Llanos a susținut că în timpul anchetei polițienești în acest caz au fost comise "erori grave" și a remarcat că împotriva suspectului există doar conjecturi. "Nu l-aș apăra dacă ar fi diavolul", a susținut el, "dar nu este așa".

 

Judecătorii nu sunt de partea iubitei victimei

 

Procurorul Arantzazu Echeandia s-a arătat convinsă, la rândul ei, că numeroasele probe existente vor reuși pe tot parcursul procesului să convingă juriul de vinovăția suspectei. "Toate aceste probe, în cele din urmă, vor vorbi în favoarea lui Giuseppe", a insistat ea. Reprezentantul Ministerului Public, care la un moment dat s-a emoționat vizibil, a cerut juriului să țină cont de impactul pe care crima l-a avut asupra rudelor lui Nirta. "A pus capăt și vieții mamei sale, familiei sale, prietenilor săi... care nu vor mai vorbi niciodată cu el".

Vezi si. Spania. Judecata româncei ce și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, aproape de final

Avocatul Pedro Hernández Bravo a subliniat, de asemenea, prejudiciul cauzat mamei bărbatului, pe care o reprezintă. Aceasta este a subliniat el, o femeie în vârstă de 80 de ani care a trăit cu durere pierderea fiului ei. Avocatul a mai susținut că "dovezile sunt copleșitoare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel