O pasageră româncă buclucașă a stârnit un scandal monstru pe un aeroport: Pilotul a revenit la sol și a anulat cursa

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O pasageră buclucașă a stârnit un scandal monstru pe Aeroportul din Iași, după ce și-a aprins o țigară electronică și a refuzat să o stingă la somațiile personalului de bord. Indignat de gest și de faptul că partenerii tinerei a început să înjure însoțitorii de zbor, pilotul a luat decizia drastică de a reveni la sol și de a anula cursa.

Din informațiile obținute de reporterul Observator, incidentul s-a produs în jurul orei 11:50, la un zbor Wizz Air cu destinația Tel Aviv. Imediat după ce avionul s-a desprins de la sol, însoțitorii de zbor au observat-o pe o tânără de 17 ani cu țigara electronică aprinsă. Pilotul a fost informat și a întors de urgență aeronava, deoarece regulamentele de aviație nu permit zborul cu astfel de obiecte ce pot pune pericol de incendiu.

Pasagera problematică a fost dat jos din avion, însă partenerii ei au continuat să facă scandal, moment în care pilotul a anulat de tot cursa. Circa 212 pasageri, victime colaterale, s-au trezit că nu vor mai ajunge la destinație, cel puțin nu la ora programată. Pasagera care a provocat haosul a fost preluată de polițiștii de frontieră.

 

Zbor anulat pe Aeroportul din Iași. Ce spune Poliția de Frontieră

 

„În data de 02.10.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au fost solicitați, prin intermediul turnului de control, de către comandantul unei aeronave, care a decolat în direcţia Tel-Aviv, să intervină la bordul acesteia deoarece un pasager nu ascultă indicaţiile membrilor de echipaj.   

Căpitanul a luat decizia revenirii avionului la sol, întrucât o persoană de sex feminin, cetăţean israelian în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament necorespunzător ignorând indicaţiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei. 

Ca urmare a deciziei căpitanului privind debarcarea persoanei în cauză, alţi doi tineri aflaţi în avion au devenind recalcitranţi, manifestând reacţii nejustificate. Astfel, un cetăţean israelian, în vârstă de 20 de ani, a proliferat injurii şi ameninţări la adresa membrilor echipajului, iar un cetăţean american, în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Având în vedere comportamentul persoanelor în cauză, căpitanul a considerat că nu poate efectua zborul în condiţii de siguranţă, sens în care a luat decizia anulării zborului către Tel-Aviv.

Pe timpul procedurii de debarcare reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au intervenit, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi al Brigăzii Antitero SRI Direcţia Iaşi, pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

În conformitate cu prevederile legale în domeniu (Legea 21/2020 privind Codul aerian), poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, cu suma de 4.000 lei pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport (art. 126, lit. x) coroborat art. 127 lit. a).

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american", au transmis reprezentanții Poliției.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel