O pagină de Instagram vrea să transforme gunoaiele Romei în comori care să fie reciclate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O pagină de Instagram vrea să transforme gunoaiele Romei în comori care să fie reciclate / Foto: Instagram
O pagină de Instagram vrea să transforme gunoaiele Romei în comori care să fie reciclate / Foto: Instagram

În inima Romei, un nou fenomen social și ecologist începe să capete amploare, sub forma unei pagini de Instagram intitulată "Trovamiqua". Această inițiativă neconvențională are ca scop transformarea gunoaielor stradale în adevărate comori care să fie reciclate și refolosite de locuitorii orașului.

Profilul de Instagram "Trovamiqua" prezintă reportaje fotografice cu mobilier și obiecte abandonate pe străzile Romei, oferind oamenilor o șansă de a da o nouă viață acestor bunuri aparent nefolositoare.

 

Roma se confruntă cu abandonarea obiectelor de mobilier pe străzi

 

Într-un oraș cunoscut pentru farmecul său istoric și cultura bogată, Roma se confruntă adesea cu problema abandonării obiectelor de mobilier și a altor articole voluminoase pe străzi. Cu toate acestea, problema a fost transformată într-o oportunitate de către Benedetta Pompili, o economistă în vârstă de 30 de ani care a pus bazele "Trovamiqua". Această pagină de Instagram oferă un spațiu virtual în care aceste obiecte abandonate sunt prezentate publicului interesat.

Inițiativa își propune să faciliteze conexiunile între cei care doresc să renunțe la articolele pe care nu le mai folosesc și persoanele interesate să le recupereze. Acest concept se bazează pe ideea de economie circulară, încurajând reciclarea și refolosirea obiectelor, în locul aruncării acestora pe drum. O abordare de acest fel nu numai că reduce cantitatea de deșeuri, dar și ajută la economisirea de bani, ceea ce a atras atenția multora.

 

Inițiativa a fost inspirată de Barcelona

 

Benedetta Pompili a găsit inspirație pentru această inițiativă în timpul unei perioade în care a locuit în Barcelona. În capitala catalană, fiecare cartier avea o zi a săptămânii desemnată pentru a lăsa obiecte nedorite pe stradă, iar oamenii puteau să le preia. Această practică a devenit un obicei bine-cunoscut, iar Pompili a crezut că ar putea funcționa și în Roma.

Cu toate că în Roma există deja grupuri de schimburi prin intermediul paginilor de socializare, cum ar fi "Te lo regalo se vieni a prenderlo" (în română, "Ți-l dau dacă vii să-l iei"), "Trovamiqua" vine cu o abordare nouă. Prin intermediul acestei pagini, se evită necesitatea unei întâlniri personale pentru a face schimbul, ceea ce poate fi considerat un beneficiu în contextul actual, cu teama de a lăsa un străin să intre în casă.

Această inițiativă a apărut doar cu câteva săptămâni în urmă și ar putea contribui nu doar la reducerea poluării și a deșeurilor din oraș, ci și la menținerea curățeniei străzilor.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de TROVAMIQUA by @bendettapi (@trovamiqua)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel