O lingură de cafea și o lămâie. Trucul fabulos cu rezultate fantastice în doar câteva minute! Vei economisi foarte mulți bani

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
O lingura de cafea și o lămâie. Trucul fabulos cu rezultate fantastice în doar câteva minute! Vei economisi foarte mulți bani
O lingura de cafea și o lămâie. Trucul fabulos cu rezultate fantastice în doar câteva minute! Vei economisi foarte mulți bani

Cafeaua și lămâia, pe lângă faptul că sunt două ingrediente comune în bucătăria oricărei case, sunt produse ideale pentru a vă accentua frumusețea naturală. Știați că atât cafeaua, cât și lămâia au proprietăți incredibile pentru pielea feței? Pe de o parte, cafeaua acționează ca un exfoliant natural și antioxidant foarte puternic, în timp ce lămâia este unul dintre cele mai populare ingrediente naturale pentru albirea, hidratarea și strălucirea feței.

În domeniul frumuseții, cea mai bună modalitate de a beneficia de proprietățile acestor două ingrediente este realizarea unei măști faciale. Așadar, în următorul articol StiriDiaspora.ro explicăm tot ce trebuie să știi despre masca cu cafea și lămâie: beneficii și cum să o prepari, dar și cum ar trebui să o folosești pentru a avea o piele naturală radiantă, fără strălucire, puncte negre și pete.

Trucuri pe care să le faci doar noaptea. Răzuiește un castravete și amestecă-l cu un albuș de ou. Îți vei mulțumi dimineața

 

Pentru ce este masca de cafea și lămâie?

 

Există multe beneficii ale măștii de cafea și lămâie, totuși, pentru a înțelege pe deplin cum ne poate ajuta amestecul acestor două ingrediente, este necesar să detaliem care sunt proprietățile fiecăreia dintre ele.

Beneficiile lămâii pentru față

Lămâia este un mare astringent capabil să elimine toxinele din piele, dar este și un aliment care este deosebit de bogat în vitamina C, un antioxidant natural foarte puternic care este adesea folosit pentru a lumina și uniformiza nuanța pielii și pentru a scăpa de petele întunecate. 

De asemenea, este de menționat faptul că lămâia are acid ascorbic, o substanță foarte benefică în tratamentele de combatere a acneei. Acest ingredient este foarte util atunci când vine vorba de a scăpa de punctele negre, deoarece reduce semnificativ oxidarea grăsimii faciale. 

De parcă nu ar fi de ajuns, lămâia poate fi baza unui scrub incredibil, nu doar pentru proprietățile sale de curățare și antibacteriene, ci și pentru că este un ingredient natural care favorizează hidratarea profundă a pielii.

Nu mai arunca zațul de cafea. Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

Beneficiile cafelei pentru față

Cu siguranță ați văzut o mulțime de măști de cafea în diferite magazine: masca de cafea cu ou, masca de cafea și miere, masca de cafea și lapte... dar, pentru ce este masca de cafea cu alte ingrediente? De ce este cafeaua la baza atâtor tratamente de înfrumusețare?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să avem în vedere că, cafeaua, datorită texturii și compoziției sale nutritive, este ideală pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe față. Acționând cu efect natural de peeling, cafeaua reduce grăsimea de pe față, dar este perfectă și pentru stimularea circulației. Ce obținem cu acea stimulare? Reduce cercurile întunecate, atenuează pungile și oferă strălucire naturală pielii.

Ținând cont de proprietățile ingredientelor care compun acest tratament, vedem că unele dintre beneficiile măștii de cafea și lămâie sunt următoarele:

Uniformizează nuanța pielii și luptă împotriva petelor de pe față;

Îndepărtează pielea moartă de pe față și curăță în profunzime;

Oferă luminozitate pielii;

Combate efectele tenului gras;

Reduce punctele negre și ajută la tratarea acneei.

 

Cum să faci o mască de cafea și lămâie pas cu pas

 

Fie că vrei să prepari masca cu lămâie și cafea pentru a lumina pielea sau dacă vrei doar o mască naturală pe care să o poți folosi în rutina ta pentru a arăta un ten mai catifelat, hidratat și iluminat, acestea sunt ingredientele și pașii pe care îi vei face. Să începem cu produsele pe care va trebui să le pregătiți:

- 1 lingură de cafea pudră

- o jumătate de cană de suc de lămâie proaspăt stors

- un bol suficient de mare pentru a amesteca ambele ingrediente

- o lingură mică.

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate fantastice în doar 3 minute!

Pașii de urmat în prepararea acestei măști de cafea și lămâie pentru față sunt următorii:

Curățați bine lămâia pe care o veți folosi și tăiați-o în jumătate.

Stoarceți lămâia într-un bol suficient de mare pentru a amesteca ambele ingrediente. Trebuie să umpleți vasul pe jumătate și, când ați terminat, să îndepărtați sâmburii de lămâie.

Apoi, turnați lingura de cafea împreună cu sucul de lămâie.

Cu o lingură mică amestecăm bine ingredientele până se integrează între ele.

Va trebui să continuați să amestecați până când nu există cocoloașe în amestec, dar rețineți că amestecul rămas nu poate fi foarte lichid sau foarte păstos.

Amestecați până găsiți echilibrul perfect. Va trebui să poți întinde masca pe piele, așa că textura finală va depinde și de preferințele tale.

Vă sfătuim să adăugați un gălbenuș de ou la aceste ingrediente pentru ca masca să obțină un efect mai cremos. În plus, oul are și proprietăți grozave pentru piele.

 

Cum se folosește masca de cafea și lămâie

 

Odată ce ai pregătită masca, va trebui să o aplici urmând acești pași simpli:

Înainte de a pune masca, curăță-ți bine fața cu apă și săpun natural pentru față.

Uscați pielea cu grijă pentru a nu lăsa roșeață. Este important ca pielea ta să fie curățată temeinic înainte de a folosi orice mască, altfel proprietățile acesteia ar putea să nu pătrundă corespunzător.

După ce ți-ai curățat și uscat fața, aplică amestecul făcut pe toată fața. Te poți ajuta cu o perie sau să folosești doar degetele, după cum preferi.

Încercați să vă acoperiți toată fața și să întindeți masca în jurul gâtului; da, încearcă ca ingredientele să nu intre în contact cu ochii tăi.

Lasă masca să acționeze aproximativ 15-20 de minute.

După acest timp, îndepărtați ingredientele clătindu-vă bine fața cu apă caldă.

Așa de ușor! Vă recomandăm să aplicați această mască de cafea și lămâie o dată pe săptămână sau de două ori pe săptămână dacă aveți pielea foarte grasă.

Amestecă trei linguri de cafea cu un strop de lapte și câteva picături de lămâie. Truc cu rezultat uimitor în doar câteva minute

 

Recomandări importante

 

În plus, vrem să-ți reamintim că, dacă pielea ta devine iritată sau începe să te mănânce după folosirea acestei măști, va trebui să îți clătești bine fața pentru a elimina ingredientele și exclude să o mai folosești, deoarece ai putea suferi de o alergie. 

În plus, este esențial să folosiți această mască noaptea înainte de culcare, deoarece deși este adevărat că lămâia este foarte benefică pentru iluminarea pielii, dacă intră în contact cu soarele după aplicare, ar putea lăsa urme și pete foarte greu de îndepărtat. Acest lucru poate fi evitat cu ușurință, trebuie doar să folosești această mască noaptea și să folosești cremă de protecție solară zilnic, de mai multe ori pe zi dacă folosești un tratament pe bază de lămâie.

Amestecă miere de albine și cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate vizibile în doar zece minute

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel