O gravidă, răpusă de COVID după o cezariană de urgenţă. Nouă copii au rămas orfani 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fetiță din Moldova moartă la naștere: patru cadre medicale acuzate de omor prin imprudență. Mama: "Am cerut ajutor, nu a venit nimeni”
Fetiță din Moldova moartă la naștere: patru cadre medicale acuzate de omor prin imprudență. Mama: "Am cerut ajutor, nu a venit nimeni”

O femeie însărcinată și nevaccinată împotriva Covid-19 a murit răpusă de virus. Din fericire, medicii au reuşit să îi salveze bebeluş printr-o operaţie de cezariană de urgenţă, dar femiea nu a mai apucat să-şi întâlnească copilașul. Nouă copilaşi au rămas fără mamă.

Jennifer Rosebluff-Thomas, din Edmonton, Canada, era însărcinată în 29 de săptămâni, când s-a infectat cu varianta Delta a virusului, în august. A adus pe lume cel de-al nouălea bebeluş printr-o operaţie de cezariană de urgenţă, lucru care îi permitea să fie în acelaşi timp conectată la aparatul de oxigen, pentru a putea lupta împotriva Covid-19. Nu s-a mai trezit niciodată şi nu a apucat să-şi întâlnească bebeluşul.

Mama, care avea alţi opt copii, a fost internată la spitalul Royal Alexandra pentru a primi tratament împotriva virusului, însă starea ei de sănătate s-a agravat în foarte scurt timp şi nu a mai putut fi salvată. Sora ei, Carol Charles, a spus că în momentul în care a fost transferată în secţia de COVID, mama se temea de ce era mai rău. Atunci a vorbit pentru ultima dată cu ea printr-un apel video, potrivit Mirror.

Sora ei este convinsă că nevaccinarea i-a redus şansele la supravieţuire, în ciuda faptului că a îndemnat-o să-şi facă dozele: „Trist este că sora mea nu era vaccinată. Am discutat despre treaba asta în primăvară, când vaccinările au devenit disponibile, mai ales pentru că familia ei e numeroasă, iar copiii, care sunt şcolari, au fost nevoiţi să rămână acasă. I-am spus: «trebuie să te vaccinezi»”.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel