Un tânăr stă cu mama moartă în casă pentru că nu are cine să elibereze certificatul de deces: „Plâng lângă pereți, fără să o văd pe mama!”

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

O situație fără precedent se înregistrează în Vaslui. Un tânăr stă cu mama moartă în casă, de aproximativ 12 ore, deoarece procedurile medicale din timpul pandemiei Covid sunt mult grele.

Familia îndurerată așteaptă de aproape 12 ore să fie eliberat certificatul de deces, necesar înmormântării. Trupul neînsuflețit al femeii este sigilat într-o cameră, deoarece se bănuiește că a decedat de Covid și trebuie respectate procedurile de funeralii, notează vremeanoua.ro

Oamenii spun că nu a venit niciun medic să constate decesul. Nimeni nu poate intra în camera unde se află cadavrul, însă, nici nu se dispune efectuarea unei autopsii, spun revoltate rudele femeii decedate, potrivit sursei citate.

 „Am sunat la 112, a venit un polițist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuiește că a murit de COVID-19. De 12 ore noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. Ni s-a spus că trebuie să așteptăm un medic de la Iași, ca el să decidă cauza morții. E incredibil ce ni se întâmplă. Ne-au spus că dacă vom intra în cameră la ea, va trebui să stăm 14 zile în izolare. Acum plângem pe lângă pereții casei, fără a o putea vedea pe mama”, a explicat fiul femeii, citat de vremeanoua.ro

 

Un tânăr stă cu mama moartă în casă pentru că nu are cine să elibereze certificat de deces

 

Serviciul de Ambulanță spune că nu are competențe să elibereze certificat de deces, iar pentru acest lucru ar trebui să vină un medic de la Iași. Familia îndurerată încă așteaptă ca femeia să poată fi înmormântată creștinește. 

„Stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată pentru că timp de 12 ore nu s-a găsit un medic care să completeze un certificat de deces, iar atunci când în sfârșit s-a găsit, nici măcar nu vine la fața locului, ci tot noi suntem trimiși la cabinet. Dacă asta nu e bătaie de joc, nu știu ce mai e”, ne-a mai declarat fiul femeii decedate!”, a relatat fiul decedatei, citat de vremeanoua.ro.

Potrivit regulilor în vigoare, la înmormântarea persoanelor decedate de Covid pot participa doar câțiva dintre membrii familiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel