O firmă din Grecia și-a trimis deșeurile în România. Peste 33 de tone, oprite în vama Giurgiu

Nicoleta Baciu / 15 noi 2021, 12:19 Salveaza PDF Comentarii
O firmă din Grecia și-a trimis deșeurile în România. Peste 33 de tone, oprite în vama Giurgiu
O firmă din Grecia și-a trimis deșeurile în România. Peste 33 de tone, oprite în vama Giurgiu

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind documentele de transfer ale unor deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră. Acestea au fost returnate societăților expeditoare.

În ziua de 13.11.2021, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni români, în vârstă de 29, respectiv 46 de ani.

Primul șofer  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 10.731 de kilograme deşeuri din coajă de orez, iar cel de-al doilea transporta 22.960 de kilograme deșeuri din aluminiu.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul mai multe rubrici din anexele documentelor prezentate  pentru control nu era completate.

La cercetări s-a mai stabilit faptul că deșeurile sus-menționate erau încărcate din Grecia și aveau ca destinație două societăți comerciale din țara noastră. În acest context, nu s-a  permis accesul pe teritoriul României celor două mijloace de transport, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

În fiecare săptămână, polițiștii de frontieră și inspectorii de la Garda de mediu depistează astfel de transporturi ilegale de deșeuri.  Un alt transport de deșeuri a fost depistat pe 8 noiembrie, în vama Borș.

 

Zeci de tone de deșeuri din Polonia, oprite la intrarea în România. Luat la întrebări, șoferul nu a putut prezenta niciun act

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș I, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport, încărcat cu 22.000 de kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

În data de 08.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean polonez, în vârstă de 29 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în cauciucuri uzate de la o societate comercială din Polonia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 22.000 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.  Având în vedere constatările efectuate, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a transportului în cauză.

În fiecare săptămână, polițiștii de frontieră și inspectorii de la Garda de mediu depistează astfel de transporturi ilegale de deșeuri.  Firme din Europa își trimit deșeurile în România.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy