Cozi de zeci de autocare, camioane și mașini la ieșire din România. Sistemul informațional al Poliției de Frontieră a căzut

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cozi de zeci de autocare, camioane  și mașini la ieșire din România. Sistemul informațional al Poliției de Frontieră a căzut
Cozi de zeci de autocare, camioane și mașini la ieșire din România. Sistemul informațional al Poliției de Frontieră a căzut

Șapte autocare, 25 microbuze, 30 de autoturisme și  50 autocamioane stau în rând la vama Leușeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Poliția de frontieră a Republicii Moldova anunță că agmomerașia se datorează unei defecțiuni a Sistemului Informațional.

„La această oră, în PTF Leușeni, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a format rând de transport în total 7 autocare, 25 microbuze, 30 de autoturisme și aproximativ 50 autocamioane. La fel și pe direcția ieșire din Moldova în jurul a 70 de mijloace de transport. Motivul: nu funcționează Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră”, anunță IGPF al Republicii Moldova.

Echipa de tehnicieni întreprinde toate masurile  pentru a identifica cauza și înlăturarea deficiențelor. Totodată, este aplicat controlul trecerii frontierei cu ajutorul dispozitivelor portabile, fapt ce crește timpul de așteptare în PTF Leușeni.

 

Camion, încărcat cu peste 20 tone de deșeuri din aluminiu, oprit la vama Nădlac

 

În altă ordine de idei, reamintim că sunt în creștere cazurile de intrare în România a camioanelor încprcate cu deșeuri.  Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis, ieri, intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 20.080 de kilograme de deșeuri constând în aluminiu, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele complete pentru tranzit.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 34 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în aluminiu de la o societate comercială din Austria, pentru o firmă din Bulgaria.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri de aluminiu pentru care șoferul nu a prezentat documentația completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 20.080 de kilograme de deşeuri“, a informat Poliția de Frontieră. În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel