Cinci tiruri pline cu gunoi, adus ilegal, din Italia au ajuns în România. Polițiștii au întocmit dosar penal

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cinci tiruri pline cu gunoi, adus ilegal, din Italia au ajuns în România. Polițiștii au întocmit dosar penal
Cinci tiruri pline cu gunoi, adus ilegal, din Italia au ajuns în România. Polițiștii au întocmit dosar penal

Polițiștii timișeni, alături de inspectorii de la Garda de Mediu, au intervenit, marți, la Lugoj. Oamenii legii au oprit 5 șoferi de tir să descarce peste 110 tone gunoi pe o proprietate închiriată de o firmă din Bihor. Gunoiul a fost adus ilegal din Italia, spun oamenii legii.

Un lugojean care locuiește în zonă a observat, marți, cele 5 tiruri, pe o platformă betonată. Omul i-a văzut pe șoferi că au început să descarce și și-a dat seama că autotrenurile sunt încărcate cu gunoi. A sunat imediat la Poliția Locală, iar oamenii legii i-au anunțat pe polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Spre locul indicat s-au deplasat cei de la IPJ Timiș, însoțiți de un procuror, dar și de reprezentanți ai Comisariatului Județean de Mediu Timiș, scrie  tion.ro.

„În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că platforma ar fi deținută de către o societate comercială, care la data de 01.10.2021 ar fi încheiat un contract de închiriere cu o altă societate comercială, cu sediul în municipiul Oradea, județul Bihor. De asemenea, cele 5 autotrenuri conduse de șoferi de naționalități poloneze și ucrainene ar fi intrat în România din Italia, încărcate cu deșeuri mixte și ar fi avut ca destinație pentru descărcare imobilul din Lugoj, situat pe strada Herendeștiului. Cantitatea de 111.580 kg de deșeuri și cele 5 semiremorci au fost indisponibilizate, deșeurile urmând a fi returnate exportatorului”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Oamenii legii au întocmit acum un dosar penal pentru „eliminarea deșeurilor care au făcut obiectul transferului, în spații neautorizate sau prin constituirea de depozite ilegale”, dar și pentru „exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu”.

 

TIR încărcat cu 15 tone de deşeuri din cauciuc aduse din Germania, oprit la intrarea în țară

 

Un TIR încărcat cu 15 tone de deşeuri, reprezentând cauciucuri uzate care au fost aduse din Germania, a fost oprit de autorităţi la intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, pe 22 octombrie. Poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor au verificat transportul, pentru care şoferul, un român în vârstă de 45 de ani, nu a putut prezenta documente.

"Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri costând în cauciucuri uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automărfarul era încărcat cu deşeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.În total, vehiculul transporta 15.000 de kilograme de deşeuri", a informat, vineri, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a deşeurilor transportate, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel