Italia. Doi români și patronul lor, alt conațional, amendați pentru transport de deșeuri fără autorizație

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID

Doi cetățeni români, un bărbat de 23 de ani și o femeie de 45 de ani, ambii rezidenți în Pescara, au fost opriți de carabinieri pentru un control. Când au percheziționat automobilul celor doi români, carabinierii au dat peste un transport de deșeuri neautorizate. În plus, carabinierii au mai găsit sub scaunul șoferului o bară de fier de 50 cm.

 

 

Cei doi români, care transportau deșeuri speciale nepericuloase - fier și alte materiale plastice - pentru care nu aveau autorizație, au fost opriți de către carabinierii de la postul Castiglione Messer Marino în timpul unui control de-a lungul drumului provincial 162.

La bordul camionetei se aflau două persoane de origine română, un bărbat de 23 de ani și o femeie de 45 de ani, ambii rezidenți în Pescara. Pe de altă parte, proprietarul vehiculului este un român de 34 de ani, care locuiește în Fermo și care îi angajase pe cei doi să desfășoare activitatea de colectare a deșeurilor.

Consultând Registrul național al gestionarilor de mediu, carabinierii au constatat că proprietarul român al firmei de colectare a deșeurilor nu este autorizat să transporte acest tip de deșeuri. Prin urmare, era un caz de transport neautorizat și ilegal de deșeuri speciale nepericuloase. Cele două persoane, aflate la bordul autovehiculului, dar și proprietarul firmei și al camionetei au fost acuzați de gestionarea ilegală a deșeurilor nepericuloase, relatează ilpescara.it

Totodată, oamenii legii au efectuat și o percheziție a autovehiculului, în timpul căreia, sub scaunul șoferului, au fost găsite mai multe obiecte periculoase, printre care și o bară de fier de 50 cm, motiv pentru care românul de 23 de ani a fost reclamat și la Parchetul din Vasto pentru folosirea abuzivă de obiecte capabile să rănească. Carabinierii au înaintat Direcției de Poliție din Chieti propunerea măsurii preventive de expulzare a celor doi românii din localitatea Castiglione Messer Marino pentru o perioadă de trei ani.

 

Alți doi români, buni de plată. Amendați cu 600 de euro, după ce au aruncat deșeuri la marginea unui oraș din Italia

 

În timpul unui control de rutină, din luna august, carabinierii Companiei din Casale Monferrato au verificat  zonele de la marginea orașului Ticineto Po, unde, de obicei, sunt aruncate, ilegal, deșeuri.

Astfel, forțele de ordine au sancționat și amendat doi bărbați, de origine română, de 40 și, respectiv,  67 de ani, care au fost surprinși de camerele de supraveghere video, în timp ce au abandonat mai multe deșeuri voluminoase, inclusiv mobilier în vecinătatea fostului depozitul de deșeuri municipal Borgo San Martino. Cei doi bărbați, ambii cu antecedente penale, au fost sancționați cu 600 de euro. 

Bărbații români au ajuns în vecinătatea fostului depozitul de deșeuri municipal Borgo San Martinola cu o autoutilitară a unei companii locale, care s-a dovedit a nu avea legătură cu faptele românilor, pentru a descărca deșeurile, scrie ilpiccolo.net.

Pornind de la sigla imprimată pe vehicul, carabinierii au identificat compania și au contactat proprietarul, care a declarat că în acea zi compania a fost închisă și că duba era folosită de unul dintre angajații săi, un român de 40 de ani.

Din investigațiile ulterioare, carabinierii au constatat că bărbatul a folosit vehiculul în scopuri personale și a transportat deșeurile pe care le deținea la fosta groapă de gunoi a municipiului, unde le-a descărcat cu ajutorul bărbatului de 67 de ani. Carabinierii au informat autoritățile municipale, iar cei doi români au fost sancționați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel