Italia. O româncă și fetița ei, bătute cu sălbăticie de soțul violent: Românul va sta aproape 10 ani în închisoare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Un român a fost judecat după ce și-a abuzat soția și fiica minoră
Italia. Un român a fost judecat după ce și-a abuzat soția și fiica minoră

Carabinierii de la stația de Stimigliano urmează să pună în aplicare un ordin de plasare în închisoare, emis de Procurorul din Tivoli împotriva unui cetățean român, cu domiciliul în Forano. Băbtul este acuzat de acte de violență în familie.

Dispoziția de reținere a românului, acuzat de violență în familie și maltratare a soției și fiicei sale minore, vine în urma sentinței definitive a magistraților italieni. 

Investigațiile, efectuate de Stația de Carabinieri din Tivoli, au dus, în martie 2018, la arestarea bărbatului, care a fost prins, în flagrant, în timp ce își agresa soția și fiica minoră, scrie corrieredirieti.it.

Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, a fost plasat în arest la domiciliu în Forano. Ulterior, în urma procesului, acesta a fost trimis în închisoarea Frosinone, unde va executa o pedeapsa de 9 ani și 5 luni închisoare.  Cazurile de violență domestică în familii de români nu sunt o noutate pentru oamenii legii din Italia.

 

Recent, o altă româncă și doi copii de câțiva anișori, au fost salvați de carabinieri din mâinile soțului violent

 

O româncă și cei doi copii minori au fost duși de carabinieri din comuna Soveria Mannelli, la începutul lunii noiembrie, într-un Centru de protecție a victimelor violenței domestice, după un episod în care capul familiei, un român, de 26 de ani, i-a agresat fizic.

Carabinierii din comuna Soveria Mannelli din provincia Catanzaro, regiunea Calabria, au pus în aplicare măsură asiguratorie prin care Judecătoria Lamezia Terme i-a interzis unui cetățean român, în vârstă de 26 de ani, să se apropie de locurile frecventate de fosta parteneră, o conațională, de 23 de ani, și de cei doi copii minori de patru, respectiv doi ani.

În ultimii ani familia a trăit o perioada furtunoasă, plină de certuri și agresiuni, datorate, în primul rând, geloziei bărbatului. Din 2018, femeia a fost nevoită, în mod repetat, să sufere violențe, amenințări grave și comportamentul agresiv din partea partenerului său. Recent, după ce a fost iarăși agresată de bărbatul care era sub influența alcoolului, românca a mers la cazarma Carabinierilor din localitate și a raportat incidentul, scrie lanuovacalabria.it.

Doar dragostea pentru copiii ei și teama de consecințe mai grave pentru propria ei siguranță fizică și psihică i-au permis femeii să-și găsească curajul și să raporteze agresiunea la care este supusă. Carabinierii au dus imediat femeia și pe cei doi copii minori într-un Centru de protecție a victimelor violenței domestice. Apoi l-au reclamat pe bărbat la Autoritatea Judiciară pentru acte de violență în familie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel