O fetiță de 10 ani a murit după ce a încercat provocarea „blackout“ de pe TikTok

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O familie avertizează împotriva unui nou challenge de pe rețelele de socializare, numit „blackout challenge” după ce fetița lor de 10 ani a murit sufocată.

Tawainna Anderson a spus că fiica ei Nylah și-a ținut respirația până când a leșinat, ca parte a provocării pe care a văzut-o pe rețelele de socializare, relatează Insider.

În timp ce unele publicații au raportat că „provocarea blackout” a fost o tendință TikTok, Insider nu a putut găsi nicio dovadă care să sugereze că Nylah a aflat despre presupusa provocare dintr-un videoclip TikTok. Căutarea termenului „provocare blackout” pe TikTok încă nu dă rezultate și, în schimb, trimite către o pagină despre „cum să recunoașteți provocările dăunătoare și farsele”.

După cum a raportat anterior Insider, provocările legate de asfixiere au circulat pe internet de ani de zile. Intenția care stă la baza acestui challenge este ca cei care îl experimentează să obțină o senzație puternică după ce îți țin respirația câteva secunde. 

Jocurile care implică sufocare datează încă din 1995, conform unui raport din 2008 al Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

„Era un fluture”, a spus mama fetiței pentru presa. “Ea era totul. Era un copil fericit.”

O fetiță de 10 ani a murit după ce a încercat provocarea „blackout“ de pe TikTok

 

Elizabeth Wood, un asistent social clinic autorizat a declarat pentru presa că Nylah era în dormitorul ei și familia ei era acasă când a murit.

„Dar nimeni nu era în dormitor cu ea când s-a întâmplat asta, așa că nu era nimeni acolo care să o salveze”, a spus Wood.

Un elev în vârstă de 14 ani, care învăța în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Bistriţa, a fost găsit spânzurat acasă, la începutul lunii octombrie, după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe reţeaua de socializare TikTok.

”Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok.

Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat inspectorul şcolar general Aurelia Dan, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel