O familie întreagă, ucisă într-un atac aerian la Cernihv: Părinții și trei copii nu au avut nicio șansă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O familie întreagă, ucisă într-un atac aerian la Cernihv -  Părinții și trei copii nu au avut nicio șansă
O familie întreagă, ucisă într-un atac aerian la Cernihv - Părinții și trei copii nu au avut nicio șansă

Războiul din Ucraina a luat viețile a mii de civili. Familii distruse, oameni disperați și orașe măturate de pe fața pământului. La Cernihov, salvatorii au scos din sub un bloc prăbușit cadavrele a cinci membri ai aceleiași familii, a raportat Serviciul de Urgență din Ucraina.

Cei doi părinți și trei copii (un băiat și o fată gemeni de  trei ani și sora lor în vârstă de 12 ani) nu au avut nicio o șansă ca să supraviețuiască atacului aerian. Între timp rușii susțin că armata atacă doar infrastructura militară.  

În general, în ultima zi la Cernihiv, cel puțin 53 de civili au fost uciși în urma bombardamentelor rusești. Șeful Administrației Regionale de Stat Cernihiv, Vyacheslav Chaus, a spus că partea ucraineană încearcă acum să-i convingă pe ruși să creeze un coridor verde sigur pentru evacuarea oamenilor, scrie publicația 5.ua. 

"Prieteni! Astăzi luptăm pentru libertatea noastră, independența, pentru dreptul de a fi o persoană liberă pe propriul nostru pământ. Suntem protejați de adevărați super eroi: Forțele Armate ale Ucrainei, Garda Națională, Ministerul Afacerilor Interne, toți cetățeni curajoși, care și-au unit forțele pentru apărarea Patriei Mame.

Citeste si: Teatrul din Mariupol, bombardat de ruși: Sute de gravide și femei cu copii mici se adăposteau acolo

Avem un sprijin de neegalat din partea partenerilor internaționali. Întreaga lume sprijină Ucraina. Ne păstrăm calmul, ne sprijinim reciproc, citim doar știri verificate și ajutăm armata. Împreună spre victoria asupra ocupanților ruși! Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!", a declarat, șeful Administrației Regionale de Stat Cernihiv, Vyacheslav Chaus.

Situație disperată în Mariupol: Oamenii folosesc apă potabilă din calorifere și bălți

 

În Cernihiv, nordul Ucrainei, numărul persoanelor ucise în atacurile armate ale Rusiei, de miercuri, a ajuns la 53, a declarat, joi, guvernatorul regional Vyacheslav Haus. În estul Kievului, bucăți dintr-o rachetă s-au prăbușit într-o clădire rezidențială, miercuri seara. Autoritățile au anunțat că cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte trei - rănite.

Viceprimarul orașului Mariupol, situat pe malul Mării Azov, a povestit despre condițiile catastrofale în care sunt nevoiți să locuiască sute de persoane.

Cea mai mare problemă din orașul-port, asediat de zile întregi, este sursa de alimentare cu apă potabilă. Oamenii încearcă să obțină apă potabilă din calorifere și din bălți, a declarat Serghei Orlov pentru revista Forbes Ucraina.

Orlov spune că 90 la sută din clădirile lui Mariupol au fost lovite de bombardamente. Viceprimarul a acuzat forțele ruse că vizează populația civilă, scrie metropol.hu. Navele de război ucrainene continuă să blocheze traficul maritim în nord-vestul Mării Negre, potrivit unui raport al Statului Major ucrainean, de joi dimineață. Sâmbăta trecută, autoritățile ucrainene au anunțat că, de la începutul războiului, 94 de nave străine au rămas blocate în porturile ucrainene.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel