O asistentă medicală din Arad a murit, infectată cu coronavirus. Colegă: "Nu avea alte afecţiuni. Suntem şocaţi"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O asistență de la Spitalul Orășenesc Ineu a decedat, vineri, pe Secția AȚI a unității medicale, unde era tratată pentru COVID-19, colegii afirmând că evoluția bolii a fost "galopantă", deși femeia nu avea alte afecțiuni medicale cunoscute și nicio zi de concediu medical în cei 30 de ani de activitate.

Managerul Spitalului Orășenesc Ineu, Monica Mang, a declarat că asistența a fost confirmată cu SÂRS-CoV-2 în 4 noiembrie. "Soțul său a fost primul care s-a infectat și a fost internat la noi în spital, în timp ce colega noastră a rămas acasă în izolare, inițial fiind asimptomatică. În 3 noiembrie s-a simțit foarte rău și a cerut testare, astfel că o ambulanță a fost trimisă acasă pentru recoltare de probe. Totuși, pentru că se simțea tot mai rău, seara a venit la noi în Urgență și am constatat că avea saturație mică, de 80, așa că am trimis-o la Urgențe în Arad, iar a doua zi când a venit confirmarea că este pozitivă, am adus-o la Ineu și am internat-o la Terapie Intensivă. Deși a beneficiat de schema completă de tratament, a avut o evoluție galopantă a bolii, iar în această dimineață a decedat", a spus Monica Mang.

Ea a adăugat că asistența nu avea comorbidități. "În toți cei 30 de ani în care a lucrat la noi în spital, nu a fost o dată bolnavă și nu a avut o zi de concediu medical. Nu avea alte afecțiuni, cu atât mai mult toți colegii suntem șocați că am pierdut-o din cauza acestui nou virus. Este greu să vezi cum un coleg îți moare pentru că nu îl poți ajuta", a spus Mang. Managerul a mai spus că alte 17 cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2 în prezent, respectiv 12 asistente, un medic și patru infirmiere. "Personalul este cu moralul foarte scăzut, obosit din cauza avalanșei de pacienți pe care îi avem în ultima vreme și pentru că mulți dintre noi se infectează, dar mergem mai departe. În momentul de față, toate cele 50 de paturi pentru COVID-19 din spitalul nostru sunt ocupate", a mai spus Mang. Acesta este primul deces înregistrat în rândul angajaților Spitalului Orășenesc Ineu din cauza COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel