Româncă însărcinată a decedat în Urgenţe. Era suspectă de infecţie cu SARS-CoV-2

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O femeie de 36 de ani, aflată în ultimul trimestru de sarcină, suspectă ca fiind infectată cu SARS-CoV-2, a decedat, vineri, în izolatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Femeia fusese transferată de la Spitalul din Băileşti la Spitalul "Filantropia" din Craiova, iar de aici la SJU Craiova. Potrivit conducerii SJU Craiova, pacienta, care avea comorbidităţi, a fost tratată în Unitatea de Primiri Urgenţe, în izolator, locurile la terapie intensivă fiind ocupate, iar starea ei s-a agravat vineri dimineaţa când, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat.

"Este vorba despre o pacientă în vârstă de 36 de ani, cu sarcină la termen, având 38 de săptămâni. Aceasta avea hipertensiune pe fondul sarcinii, fiind tratată cu antihipertensiv. A ajuns la noi în jurul orele 00.23. Avea şi obezitate de gradul III. A ajuns la noi cu saturaţia de oxigen 75%, conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. A fost dusă imediat în izolator, ridicându-se suspiciunea de infecţie cu SARS-CoV-2. A fost consultată şi în timpul nopţii, testată pentru COVID-19. Starea ei a fost staţionară până la ora 9,00, când s-a deteriorat brusc şi a intrat în stop cardiorespirator. S-au iniţiat rapid manevrele de resuscitare care au continuat timp de 90 de minute, fără succes", a explicat directorul medical al SJU Craiova, Cristiana Geormăneanu. Directorul medical al SJU Craiova a mai afirmat că la nivelul spitalului s-a demarat o anchetă internă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel