O țară interzice cuvântul „coronavirus”, purtarea măștilor și orice discuţii pe acest subiect

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul din Turkmenistan au interzis folosirea cuvântului coronavirus, măsură luată pentru a bloca orice informație cu privire la pandemie.

Presa de stat nu mai are voie să folosească cuvântul, care a fost eliminat și din broșurile despre sănătate distribuite în școli spitale și clădirile de birouri, informează Turkmenistan Chronicle, una din puținele publicații independente, al cărei site a fost blocat în țară.

Polițiști îmbrăcați în civil supraveghează populația, iar persoanele care poartă măști sau vorbesc în public despre coronavirus pot fi arestate.

„Autoritățile din Turkmenistan au adoptat această metodă extremă de a eradica toate informațiile despre coronavirus. Negarea informației nu doar că pune în pericol cetățenii, ci și întărește regimul autoritar impus de președintele Gurbanguly Berdymukhammedov. Solicităm comunității internaționale să reacționeze și impună sancțiuni pentru încălcările sale sistematice ale drepturilor omului.", a declarat Jeanne Cavelier, șefa biroului Reporteri Fără Frontiere din Europa de Est și Asia Centrală, potrivit Știrile PRO TV.

Turkmenistanul nu a raportat până acum niciun caz de coronavirus, însă președintele a decis, ca măsură preventivă, afumarea spațiilor publice cu o plantă tradițională numită „harmala".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel