Nu mai arunca cojile de ou. Cele mai bune trucuri cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu mai arunca cojile de ou. Cele mai bune trucuri cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani
Nu mai arunca cojile de ou. Cele mai bune trucuri cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

Se vorbește multe despre minunile pe care oul le face pentru sănătatea noastră și chiar pentru frumusețea noastră. Totuși, de obicei, îi folosim interiorul și aruncăm coaja, dar aceasta este o mare greșeală. Astăzi vă vom învăța trei trucuri pentru casă cu coji de ouă.

Coaja de ou este compusă din peste 90% calciu, conține și alte minerale precum fier, magneziu, zinc, cupru și fosfor. Chiar și stratul subțire numit membrană conține elastină, aminoacizi, colagen și acid hialuronic, ideal pentru tenul tău.

Pentru o utilizare mai sigură și mai ușoară, experții recomandă să fierbeți cojile timp de 5 minute pentru a elimina eventualele bacterii și apoi să le lăsați să se usuce pe un prosop, cârpă sau șervețel curat. Pentru a ușura procesul de măcinare, acestea pot fi introduse la cuptor la o temperatură de 180°C timp de zece minute.

Nu mai arunca coaja de portocală. Fă-ți propriul detergent în casă. Simplu, ieftin și eficient!

 

Trucuri pentru casa cu coji de ouă

 

Spălare

Când vă spălați rufele puteți pune cojile în mașina de spălat sau puteți adăuga pulberea în detergent. Este un înălbitor natural care va ajuta la eliminarea murdăriei rufelor albe și ca acestea să-și revină la intensitatea culorii sale.

Spălați vasele și îndepărtați varul

Dacă oalele și tigăile tale au pete și reziduuri încăpățânate care par să nu se desprindă niciodată, cojile de ouă sunt opțiunea ideală. Trebuie doar să măcinați bine câteva coji, apoi să le amestecați cu puțină apă și săpun de vase. Când aveți soluția dumneavoastră bine amestecată, ia puțin cu un burete și curăță-ți vasele, bucătăria și chiar gresia de var.

Nu mai arunca cojile de banane. 10 întrebuințări mai puțin știute pentru toată casa

Îngrășământ

Aceasta este, fără îndoială, cea mai populară utilizare, pentru a avea grijă de plantele tale, fie că sunt în interior sau în grădină. Este suficient să așezi cojile pe pământ pentru ca plantele să-și absoarbă nutrienții și să crească sănătoase și puternice.

Sfat suplimentar

Trebuie să știi: cojile de ouă sunt aliați excelenți ai frumuseții datorită nutrienților lor incredibili, așa că, odată curățate, le poți folosi în măști de față sau chiar le poți mânca într-un smoothie pentru a-ți menține pielea strălucitoare sau pentru a ajuta la detoxifierea corpului.

Cojile de ouă reduc simptomele legate de gastrită, ajută la prevenirea osteoporozei, stimulează măduva osoasă să producă celule care luptă împotriva nivelului ridicat de colesterol și a hipertensiunii și chiar întăresc unghiile. Le poți oferi chiar și câinelui tău pentru a-l ajuta în cazul în care are probleme cu stomacul.

Nu mai spăla carnea de pui înainte să o gătești. Obiceiul periculos pe care îl facem zilnic: Trucul ca să elimini contaminarea

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel