„Nu a supraviețuit din cauza frigului și a curentului”. Muncitor român, căutat de trei zile, în Olanda. Colegii i-au găsit uneltele abandonate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Nu a supraviețuit din cauza frigului și a curentului”. Muncitor român, căutat de trei zile, în Olanda: Alerta a fost dată după ce colegii i-au găsit uneltele abandonate
„Nu a supraviețuit din cauza frigului și a curentului”. Muncitor român, căutat de trei zile, în Olanda: Alerta a fost dată după ce colegii i-au găsit uneltele abandonate

Poliția din Olanda a căutat, din nou, duminică, trupul românului care a dispărut vineri dimineață la Oude Maasje din Waspik, provincia Brabantul de Nord. A dispărut când făcea întreținere pe o navă la șantierul naval De Toekomst de pe Dwarsweg. După câteva ore de căutări pe apă și în jurul bărcii, polițiștii au decis să anuleze acțiunea.

Ca urmare, ce s-a întâmplat exact cu muncitorul român rămâne neclar. Totuși, un purtător de cuvânt al Poliției din Olanda spune că este „în conformitate cu așteptările” că românul a căzut în apă și „nu a supraviețuit din cauza frigului și a curentului”. Prin urmare, specialiștii și detectivii de poliție au mers duminică cu o barcă cu sonar pe Oude Maasje pentru a căuta trupul neînsuflețit al bărbatului. Cu toate acestea, nu s-a găsit nimic în râu.

2. -imagine fara descriere- (nu-a-supravietuit-din-cauza-frigului-si-a-curentului--muncitor-roman--cautat-de-trei-zile--in-olanda-alerta-a-fost-data-dupa-ce-colegii-i-au-gasit-uneltele-abandonate-3.jpg)

Român, aruncat din autocarul care îl aducea în țară, din Olanda. A fost găsit în mijlocul drumului, cu tot cu bagaje

 

Muncitorul român, căutat de vineri dimineață

 

Vineri, muncitorul român era deja căutat de dimineață într-un canal alăturat. Deoarece curentul îi putea duce trupul neînsuflețit, zona de căutare a fost extinsă duminică până la râu. De atunci, Poliția a contactat familia bărbatului dispărut. Acea conversație a arătat că românul nu a mai dat niciun semn familiei sale.

3. -imagine fara descriere- (nu-a-supravietuit-din-cauza-frigului-si-a-curentului--muncitor-roman--cautat-de-trei-zile--in-olanda-alerta-a-fost-data-dupa-ce-colegii-i-au-gasit-uneltele-abandonate-2.jpg)

Românul a lucrat la nava interioară JSHT195, care a sosit la Rotterdam din Shanghai în noiembrie cu alte zece nave. Această navă a sosit în Waspik pentru întreținere mai târziu. La șantierul naval se construiesc bărci sportive și de agrement, dar și navele sunt reparate și întreținute. Muncitorul român era ocupat cu aceasta din urmă muncă când a dispărut, vineri dimineață.

4. -imagine fara descriere- (nu-a-supravietuit-din-cauza-frigului-si-a-curentului--muncitor-roman--cautat-de-trei-zile--in-olanda-alerta-a-fost-data-dupa-ce-colegii-i-au-gasit-uneltele-abandonate-4.jpg)

„Viața lor era în pericol”. Zeci de muncitori români, exploatați și găzduiți în spații de cazare inumane, în Olanda: 90 euro/săptămână pentru un pat

 

Muncitorul român nu ar fi putut supraviețui unei căderi în apă

 

Căutarea a fost declanșată după ce au fost găsite unelte abandonate pe ambarcațiunea pe care era românul. După ore întregi de căutări de către scafandrii de la pompieri, polițiștii au ajuns la concluzia că muncitorul român nu ar fi putut supraviețui unei căderi în apă. Apoi a fost efectuată o operațiune de salvare și agenții i-au căutat trupul neînsuflețit dintr-o barcă cu sonar.

5. -imagine fara descriere- (nu-a-supravietuit-din-cauza-frigului-si-a-curentului--muncitor-roman--cautat-de-trei-zile--in-olanda-alerta-a-fost-data-dupa-ce-colegii-i-au-gasit-uneltele-abandonate-5.jpg)

Directorul De Toekomst a anunțat anterior că nu va oferi o explicație cu privire la căutarea angajatului român atâta timp cât căutarea este încă în desfășurare.

 

Sursa FOTO: capturi video bndestem.nl

 

„Mirosea groaznic și casa era plină de saci de gunoi”. Muncitori români, descoperiți înghesuiți în două case din Olanda: „Numărul lor a crescut brusc”

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy   

De asemenea, vă puteți înscrie în Comunitatea de WhatsApp ȘtiriDiaspora, unde sunt difuzate cele mai importante știri pentru românii din diaspora și nu numai, accesând linkul:

-> https://chat.whatsapp.com/FlgNxjStaG3FMKC54AukUX  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel