Noi focare de coronavirus: China anunță peste 500 de cazuri în penitenciare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

China a anunţat vineri 500 de cazuri de contaminare cu coronavirus în penitenciare, dintre care cel puţin 200 în aceeaşi închisoare, alimentând temerile referitoare la noi focare de propagare a virusului, informează AFP. 

Cel puţin 200 de deţinuţi şi şapte gardieni din închisoarea Rencheng, din Jining, în provincia Shandong (est) au fost contaminaţi cu noul coronavirus, au precizat autorităţile sanitare locale cu prilejul unei conferinţe de presă.

"Punerea în aplicare a măsurilor de prevenţie şi de control nu a fost eficace", a recunoscut vineri Wu Lei, directorul administrativ al penitenciarului din Shandong.

Acuzat de neglijenţă, Xie Weijun, şef al Departamentului de Justiţie din Shandong, precum şi alte două cadre din adminstraţia penitenciarelor şi cinci responsabili din penitenciar au fost concediaţi, a anunţat guvernul provincial.

În acelaşi timp, cel puţin 34 de cazuri de contaminare au fost identificate în închisoarea din Shilifeng, în provincia Zhejiang (est).

În Hubei, provincia din centrul Chinei considerată epicentrul epidemiei, au fost anunţate vineri 271 de cazuri de contaminare în penitenciare, dintre care 220 nu au fost menţionate anterior de autorităţile din provincie, potrivit Agerpres.

Potrivit unei publicaţii oficiale locale - Cotidianul din Hubei -, 230 de cazuri au fost înregistrate în închisoarea pentru femei din Wuhan, unde mai mulţi gardieni au fost concediaţi pentru că nu au luat măsuri împotriva transmiterii virusului, în timp ce alte 41 de cazuri au fost înregistrate într-un stabiliment similar din cantonul Shayang.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel