Noi declarații în cazul româncei moarte după naștere la un spital din Anglia: „Era într-o stare foarte rea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani din Grays, Essex, trebuia să dea naștere celui de-al doilea copil pe data 28 februarie 2019, dar a ajuns la spitalul Basildon din Marea Britanie, trei zile mai devreme, când i s-a rupt apa.

După o serie de întârzieri, medicii au decis să încerce o naștere naturală indusă, dar atunci când aceasta nu a avut succes, s-a trecut la procedurile pentru naștere prin cezariană. Fetița s-a născut la ora 21:34, pe data 26 februarie, dar Gabriela Pintilie avea să moară șapte ore mai târziu, la ora 4:41 dimineața.

Dr. Tom Hall, anestezistul responsabil de urmărirea pierderii de sânge a Gabrielei în cadrul intervenției chirurgicale a declarat că un hematolog consultant a refuzat să emită produse de coagulare a sângelui, cum ar fi plasma proaspătă înghețată, în sala de operații. Hematologul i-a spus colegului său că produsele nu vor fi eliberate până când ultimul set de analize de sânge nu va fi gata, a spus dr. Hall.

Citește și Marea Britanie: Tânără mămică româncă, moartă în spital după o neglijență gravă a medicilor englezi

„Doamna Pintilie era foarte instabilă în acest moment, tensiunea arterială fluctua, frecvența cardiacă creștea. Era într-o stare foarte rea”, a spus dr. Tom Hall, potrivit BBC.

Anestezistul a mai spus că a fost „surprins" de decizia colegului său de a reține produsele din sânge. La scurt timp după ora 02:00 GMT, dr. Hall l-a sunat pe hematolog însuși, dar a fost din nou refuzat. Și-a amintit că sângele doamnei Pintilie „arăta ca apa". După o oră, Gabriela Pintilie a intrat în stop cardiac și a murit 45 de minute mai târziu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel