Marea Britanie: Tânără mămică româncă, moartă în spital după o neglijență gravă a medicilor englezi

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

O tânără mamă româncă a murit într-un spital din Marea Britanie, după o eroare gravă a medicilor. Experții consultanți de instanță spun că româncei nu i s-au administrat substanțele pentru coagularea sângelui dintr-o "confuzie", relatează Daily Mail în ediția de luni, 6 ianuarie 2020. 

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani din Grays, Essex, trebuia să dea naștere celui de-al doilea copil pe data 28 februarie 2019, dar a ajuns la spitalul Basildon din Marea Britanie, trei zile mai devreme, când i s-a rupt apa, relatează sursa citată. 

După o serie de întârzieri, medicii au decis să încerce o naștere naturală indusă, dar atunci când aceasta nu a avut succes, s-a trecut la procedurile pentru naștere prin cezariană. 

Fetița s-a născut la ora 21:34, pe data 26 februarie, dar Gabriela Pintilie avea să moară șapte ore mai târziu, la ora 4:41 dimineața.

Dr. Malcolm Griffiths, un medic ginecolog consultant a fost citat în calitate de expert și a declarat instanței că Gabriela Pintilie a pierdut 600 ml de sânge la cezariană - o cantitate normală de sânge pentru o astfel de intervenție, însă jumătate de o oră mai târziu pierduse alți doi litri.

Medic expert, în fața instanței: Nu i-au administrat coagulante. A fost o eroare de comunicare

 

"Au fost solicitate produse de coagulare pentru sânge și s-au administrat pacientei două unități de sânge Grupa 0- Rh Negativ și șase unități de sânge din grupa ei. Nici una dintre substanțele de coagulare nu au fost însă administrate", a declarat medicul.

Dr. Griffiths a mai spus: „Oamenii care au intervenit nu știau că spitalul are disponibil tot ce este necesar în materie de sânge și coagulare a sângelui. Gabriela nu a primit tot sângele de care avea nevoie și nici un produs de coagulare. 

Medicul a continuat: „Au fost furnizate produsele adecvate, dar din cauza confuziei [...] nu au fost administrate".

Întrebat dacă a fost vorba despre o eroare de comunicare, el a spus „da" și a adăugat  „A fost disponibil mult sânge care nu a fost folosit".

Dr. Griffiths a mai spus că au existat o serie de întârzieri în îngrijirea doamnei Pintilie înainte de operația prin cezariană.

Moașa, Grace Ladbrook, care a avut grijă de doamna Pentilie după ce a fost internată pe 25 februarie, a declarat că își cere scuze pentru întârzierile care au dus la această situație, dar ar fi fost „extrem de ocupată" în acea zi. 

Ancheta continuă la spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel