Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată într-un nou dosar penal. Acuzaţiile DNA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța într-un nou dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Nicușor Constantinescu, aflat în stare de detenție, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009 – noiembrie 2013, Nicușor Constantinescu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu, în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparțineau Consiliului Județean Constanța: Herghelia Mangalia și malul lacului Corbu.

„Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța. În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, R.A.J.D.P. ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată și ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al Regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare. În ambele situații, inculpatul ar fi depus toate demersurile (încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc.) pentru angajarea unor cheltuieli și efectuarea de plăți pentru respectiv , acestea fiind obiective care nu au făcut niciodată parte din domeniul public al județului Constanța”, arată procurorii.

Conform acestora, prejudiciul total creat se ridică la 5,5 milioane de lei, sumă cu care Consiliul Județean Constanța a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel