Navă, sub pavilion Ucraina, oprită la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port. Ce au găsit vameșii într-un compartiment

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Navă, sub pavilion Ucraina, oprită la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port
Navă, sub pavilion Ucraina, oprită la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port

Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-port a descoperit, la bordul unei nave sub pavilion Ucraina, ascunse în compartimentul destinat depozitării vopselurilor, 9.000 de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Serbia.

În data de 19 mai, în jurul orelor 00.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, o navă sub pavilion Ucraina, având un echipaj format din 11 marinari, călătorind pe ruta Reni - Galaţi.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, la pupa navei, în compartimentul destinat depozitării vopselurilor, 9.000 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Serbia.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că ţigaretele aparţin unui cetăţean ucrainean, în vârstă de 53 de ani, membru al echipajului. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 5.400 lei în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, faţă de cetăţeanul ucrainean a fost dispusă măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadã de 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel