Forțele de ordie au descins, în urma unui pont, la o navă acostată în portul Midia. Cabinele a trei marinari, verificate la sânge

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fortele de ordie au descins  la o nava acosta in portul Midia
Fortele de ordie au descins la o nava acosta in portul Midia

O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa şi lucrători ai Căpităniei Portului Constanţa au descoperit, pe o navă sub pavilion Insulele Comore, acostată în portul Midia, aproximativ 800 de pachete de ţigări pe care trei marinari egipteni încercau să le introducă ilegal în România.

În data de 11.04.2021, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa şi lucrători ai Căpităniei Portului Constanţa, acţionând în baza unor informaţii, s-au deplasat în portul Midia, pentru a efectua un control la o navă, sub pavilion Insulele Comore. În acest timp, doi marinari egipteni au fost observaţi aruncând peste bordul navei, pe cheu, doi saci care conțineau țigări.

O echipă a continuat controlul asupra navei, unde s-au descoperit, în cabinele a trei marinari egipteni, ascunse și nedeclarate 340 de pachete cu țigarete. La cercetări, s-a stabilit faptul că țigaretele în cauză, atât cele aruncate peste bord (450 pachete) cât şi cele găsite ascunse, au fost achiziționate din Israel, de către cei trei marinari egipteni aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigarete, 790 pachete, în valoare de aproximativ 15.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel