S-au tras focuri de armă la frontiera României cu Ucraina. Polițiștii de frontieră, în alertă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
S-au tras focuri de armă la frontiera României cu Ucraina. Polițiștii de frontieră, în alertă
S-au tras focuri de armă la frontiera României cu Ucraina. Polițiștii de frontieră, în alertă

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 12.249 pachete cu ţigări. Întreaga cantitate în valoare de 143.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Pe 21 aprilie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 05.25, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Remeți, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau în spate, de la malul râului Tisa spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat baxurile și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea acestora, polițiștii români au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

 

Au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană 

 

La fața locului, au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, iar în imediata apropiere a acestora și un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu țigările la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.249 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 96.500 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 24.650 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor. În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel