Mutare de ULTIMĂ ORĂ în Parlament pentru desființarea Secției speciale condusă de Adina Florea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

USR depune marți în Parlament un nou proiect de lege privind desființarea contestatei Secții speciale pentru anchetarea magistraților, a anunțat luni, la RFI, deputatul Stelian Ion.

A mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, însă a fost respins de Parlament în primăvară.

Deputatul Stelian Ion a precizat că acum proiectul va fi depus într-o altă formă: "În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu".

El a subliniat că "și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost dispute pe această temă".

În opinia sa, "cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista". "PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp".

Secția specială de anchetare a magistraților a fost contestată atât de asociații ale magistraților, cât și de organismele internaționale, precum Comisia de la Veneția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel