MUNCITORI, angajaţi de un cuplu de ROMÂNI, SCLAVI pe PLANTAȚIILE din SPANIA

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
culegatori_portocale
culegatori_portocale

Magistraţii din Huelva îl-au achitat pe proprietarul unei ferme, acuzat că nu a plătit muncitorii. Judecătorii consideră că fermierul nu ştia despre acele contracte, efectuate de doi români în numele său.

 

Curtea Provincial de Huelva l-a achitat pe proprietarul unei ferme situate între Rociana del Condado și Bonares, care era acuzat de angajarea a  24 de muncitori, pe care nu i-a înregistrat legal şi pe care nu i-a plătit.  Ancheta a stabilit că fermierul nu avea cunoștință de angajarea muncitorilor.

Magistraţii Curţii Provincial de Huelva au considera că nu există suficiente dovezi pentru a demonstra că acuzatul i-a angajat pe cei 24 de muncitori care au depus plângerea împotriva lui. Mai mult, niciunul dintre reclamanți nu știe exact locația sau numele fermei și toți au spus că nu au avut vreun contact cu fermierul, scrie huelvainformacion.es.

Cei 24 de muncitori au spus că au fost angajaţi de un cuplu de români.  În perioada 20 mai - 6 iunie 2014, un bărbat și o femeie de naționalitate română, susținând că acționează în numele acuzatului, au angaja cel puțin 24 de persoane pentru a culege portocale. Însă, oamenii nu au primit niciun salariu, iar contractele lor nu au fost înregistrate la Serviciile Sociale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel