Spania. Afacerea "Portocala": cum au reușit doi români să fure 100 de tone de portocale în valoare de peste 120.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenții Gărzii Civile au arestat un bărbat de naționalitate română, acesta fiind acuzat de fraudă. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 124.000 de euro.  

Conform unui raport al Gărzii Civile, publicat de La Vanguardia, românul, împreună cu o altă persoană (tot de origine română) au luat legătura în lunile noiembrie și decembrie cu un cunoscut depozit de portocale din orașul Potries. 

Cei doi au pretins că sunt reprezentanții unui important lanț de supermarketuri din Suedia și au comandat 5 camioane portocale, în total peste 103 tone de fructe.

Utilizând o infrastructură logistică creată anterior, transporturile de citrice au ajuns într-un depozit industrial situat în orașul Moncofar din Castellón. De aici, portocalele au fost plasate pe o piață paralelă. 

Atunci când a venit scadența de plata, depozitul de portocale nu i-a mai găsit pe cei doi și au rămas cu paguba de 124.200 de euro. 

Echipa ROCA a Gărzii Civile din Gandia l-a arestat pe unul din cei doi români, celălalt fiind cercetat în libertate.

spania romani frauda portocale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel