Motivul NEAȘTEPTAT pentru care o familie româno-engleză a lăsat Marea Britanie pentru România

StiriDiaspora Team / 3 sep 2019, 21:06 Salveaza PDF Comentarii

O familie româno-engleză a ales Clujul în defavoarea Marii Britanii, unde au locuit mai mulți ani. Ei s-au mutat în România, iar motivele lor ne dau de gândit.

Fostul jurnalist Vlad Mixich a relatat pe pagina sa de Facebook povestea unui cuplu, care a decis să lase Marea Britanie pentru a se muta în România. Motivul este unul neașteptat. Familia formată dintr-o româncă şi un englez, a decis să se mute la Cluj alături de băiețelul lor.

„Am cunoscut ieri o pereche: ea, româncă cu ochi albaştri, el, englez şi bărbos. Amândoi au lucrat mult în universități britanice şi au un băiețel. De anul trecut s-au mutat din orăşelul universitar britanic în Cluj.

Pentru că vor mai multă natură pentru băiețelul lor şi asta e mai ieftin aici şi la fel de frumos ca acolo. Pentru că Clujul e la fel de viu ca orăşelul lor britanic. Pentru că e la fel de aproape cu avionul de oriunde altundeva în Europa. Pentru inovația IT care creşte şi mai multe ocazii să faci ceva cu sens şi impact. Pentru că limba dulce - ea (deşi vorbeşte o engleză impecabilă), pentru că Brexit - el.

Motive, motive mai mult sau mai puțin subiective. Dar motive există, chiar dacă firave deocamdată, şi ele pot fi întărite. Există câteva oraşe româneşti (Clujul, Sibiul, poate Braşovul) care au în ele miezul pentru visul ăsta.

Visul ca în România să apară tot mai multe oraşe care să ofere astfel de motive perechilor în care jumătate din ochi sunt româneşti. Visul ca "ai noştri" să se întoarcă acasă. Nu pentru că naționalisme stupide, ci pentru că chiar merită.

Ce proiect de țară pentru România mai bun decât asta ştiți?“, a afirmat Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

 

Vlad Mixich este un jurnalist și medic român. A deținut funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și a fost consilier al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în guvernul Dacian Cioloș.

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy