Mor jurnaliștii!

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Încă unul din breaslă a plecat! Aud asta des, din ce în ce mai des. Mi-au plecat prieteni, colegi, cunoscuți. Dan Goanță, Stelian Dorobanțu, Lucian Gheorghiu, Ștefan Caliga, Sorin Avram, Victor Niță, Răzvan Voican, Dan Odagiu. Și mulți, mulți alții. Acum a venit rândul lui Andrei Gheorghe...  

Majoritatea au murit de inimă sau de cancer. E o glumă amară în presă – jurnaliștii nu apucă pensia, ei mor de tineri...

Jurnaliștii adevărați ard ca o lumânare, trăiesc intens, în stres, mereu în priză, cu puține momente de liniște.

Jurnaliștii adevărați sunt dificili, luptători, sinceri, perseverenți, curioși. Unui jurnalist adevărat nu poți să-i pui botniță, nu poți să-i îngrădești libertatea, nu poți să-i dai comenzi politice, nu poți să-i spui ce să facă și mai ales ce să nu facă.

Jurnaliștii adevărați sunt spirite libere.

Jurnaliții adevărați sunt liberi, iar unui jurnalist liber nu-i e teamă să plătească prețul libertății - șomaj, probleme financiare, izolare, marginalizare ...

Jurnaliștii adevărați și liberi nu sunt iubiți. Nu sunt iubiți nici de patroni, nici de politicieni și nici de colegii care nu pot să fie ca ei.

Un jurnalist adevărat și liber, cu sau fără loc de muncă, va pleca pe lumea cealaltă tot cu pixul în mână, pentru că e o meserie pe viață.

În ultimii 30 de ani, presa a fost iubită, adulată, înjurată, castrată,  cumpărată, înregimentată. E momentul să ne întrebăm ce presă vrem. E momentul să susținem presa liberă și democrată, garanția unei țări libere și democrată.

Andrei Gheorghe:„Sunt obosit. Am fost "generația de sacrificiu" si am crezut ca după un drum lung si greu o sa ajungem intr'o poiana cu soare si flori. Dar nu a fost așa. (…)Am inima uscata si'n gura gust de cenușă. Va blestem conducători ai României si'n pușcărie dacă v'as bagă pe toți, cu nimenea nu as greși. Va blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, infumurarile și prostia voastră agresiva. Va blestem sa muriți stind la coada, sa trăiți din salariu și sa va petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuita, intr'un oraș obișnuit, cu doi copii obezi și beți in sufragerie și cu părinții in întreținere pe veci. Sint obosit și drumul nu se mai zărește.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel