Moment emoționant: Un pensionar din Chelsea, care a fost bucătarul Reginei, izbucnește în lacrimi la Palatul Buckingham - Video

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un pensionar din Chelsea cu inima frântă, care a gătit cândva pentru regină, s-a alăturat mulțimii adunate astăzi la Palatul Buckingham pentru a o plânge pe Regina Elisabeta a II-a, în timp ce oameni din întreaga lume au venit să-i aducă un omagiu iubitului monarh.

Archie Ferguson, în vârstă de 84 de ani, a izbucnit în lacrimi după ce a ajuns la palat pentru a-și prezenta omagiile, deoarece moartea reginei i-a amintit de lupta de 10 ani a soției sale cu Alzheimer.

El a spus că este "bucuros" că aceasta a murit după ce a putut să-și îndeplinească îndatoririle atât de recent și nu a suferit în timpul unei lungi lupte cu o boală gravă. 

 

Mii de oameni au venit la palat pentru a lăsa omagii florale

 

Oameni din toate generațiile și din toate categoriile sociale au venit la palat pentru a lăsa omagii florale, pentru a aprinde lumânări și pentru a fi pur și simplu împreună, căutând să se liniștească în urma pierderii monarhului.

O coadă pentru a trece de porțile palatului și a aduce un omagiu reginei se întindea pe câteva sute de metri pe drum, iar persoanele îndoliate au fost văzute plângând, îmbrățișându-se sau chiar doar privind la această ocazie importantă.

Ferguson, pensionar din Chelsea, a declarat că simte toate "suișurile și coborâșurile" pierderii unei regine pe care o cunoștea personal și pe care o prețuia.

 

 

Bătrânelul i-a gătit Reginei cu ceva timp în urmă

 

A servit în armată timp de 23 de ani și a călătorit în toată lumea, asigurând servicii de catering pentru forțele armate din Germania, Orientul Mijlociu, Cipru, Kenya și Singapore.

El a declarat pentru MailOnline că Regina Elisabeta părea întotdeauna interesată și bine documentată atunci când venea să viziteze Royal Chelsea Hospital, casa sa.

'Este frumoasă', a spus el printre lacrimi. 'Cred că amintirea mea preferată a fost venirea la petrecerea din grădină aici. Am gătit cina pentru ea... A fost bine', conform Daily Mail.

 

Regina Elisabeta a II-a - simbol al speranței și al stabilității

 

Ferguson se afla acasă, la Royal Chelsea Hospital, împreună cu prietenul său, Alan, când au aflat prima dată că regina nu se simțea bine și a urmărit actualizările timp de ore întregi până la anunțul morții acesteia.

Au știut instantaneu că palatul era locul unde voiau să fie.

'Mă simt ciudat', a spus el, lăcrimând din nou. 'Este trist. Este un loc foarte prețios în care să vii. Națiunea vrea să fie aici'.

De asemenea, el s-a minunat de scenele emoționante când mii de oameni au sosit în fața palatului.

În timp ce terenurile erau pline de oameni, a existat o tăcere conștientă printre cei îndurerați în timp ce depuneau buchete de flori și bilete scrise de mână la porțile palatului.

Mesaje de susținere și condoleanțe au fost prinse pe flori, reflectând asupra 'dedicării, demnității' și moștenirii monarhului ca simbol al speranței și al stabilității în vremuri incerte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel